Simple Minds

Koncert koji će se dugo pamtiti i prepričavati. Momci iz Glazgova  dali su maksimum i opravdali, prvi put, pred publikom u Beogradu, reputaciju legende osamdesetih godina.
Velika sala Centra "Sava" bila je suviše mala da primi sve koji su hteli da čuju lidera benda i pevača Džim Kera, klavijaturistu Endi Gilespija, bubnjara Mel Gejnora i basistu Edi Dafa.
Odlično ozvučenje i rasveta i publika od prvog minuta, pa i u sledećih dva sata, na nogama. Džim Ker je pozdravio publiku na srpskom jeziku poželevši im "Dobar veče", na šta su mu prisutni uzvratili pevajući najveće hitove benda. Odlične reakcije su bile i na novije hitove "Simple Minds", a eksplozija oduševljenja nastupila je kad su se začuli prvi taktovi numera "Don`t You forget about me" i "Belfast child". Prisan kontakt s publikom, koja je od prvih taktova jurnula na binu. Rukovanje sa Džim Kerom, na kraju dva bisa i bubnjarske palice i peškiri kao suveniri u publici. "Simple Minds" je gostovao u Beogradu u sklopu turneje "Black & White" i promocije istoimenog albuma. Sledeća stanica u njihovom muzičkom putovanju je Cirih gde nastupaju 9. marta,i karte za ovaj koncert su rasprodate.  Bend najavljuje i gostovanja u najvećim gradovima Francuske, Španije, Luksemburga, Italije, Belgije, Holandije, Rusije, Hong Konga, Australije. "Simple Minds" su do sada objavili 23 albuma, bili su predvodnici alternative i novog talasa.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.