MITOVI I ISTINE: Frizura je ogledalo karaktera svake žene

Ali, da li ste znali da o vama mnogo toga govori i izbor frizure, da li je kosa nemarno puštena, podignuta u konjski rep ili je svaka dlaka na svom mestu?

* Isfenirana ravna kosa

Žene sklone kontroli i perfekcionizmu vole ovakvu frizuru, ali ako je na krajevima uvijaju, znači da im je potrebno više zabave u životu. Kratku, isfeniranu kosu nose dame koje pucaju od samopouzdanja, dok su vlasnice duge mladalačkog duha. Razdeljak po sredini biraju odgovorne osobe koje u životu traže ravnotežu i vole da je sve organizovano pod konac. Razdeljak na stranu nose saosećajne žene koje bi za bližnje sve uradile.

* Blago talasasta

Talasi u kosi odlikuju kreativne, opuštene, spontane, inovativne, energične i emotivne žene koje deluju čvršće nego što jesu i lako ih je povrediti iako tako ne izgleda na prvi pogled. Potrebno im je vreme za samoću kako bi sredile misli, važna im je sloboda, pa im brak i ozbiljna veza ponekad teško pada.

* Kovrdžava

Žene sa loknama drugi vide kao zabavne, pomalo lude i divlje. Možda nisu 100 odsto takve, ali svakako imaju divlju stranu zbog čega ponekad nose titulu "kraljica drame". Osim toga, tople su, plemenite i brže završavaju zadatke od većine ljudi, dinamične su, strastvene, intuitivne, otvorene. Ali, dame koje stalno ispravljaju svoje prirodne kovrdže podsvesno misle da im je život previše haotičan, pa bi da uspore.

* Visok rep

Vezivanje kose u rep biraju devojke orijentisane ka cilju, ali ako je rep nehajno zavezan, onda tuđe potrebe stavljaju ispred svojih.

* Komplikovana

Mnoge pripadnice nežnijeg pola vole frizure koje su toliko komplikovane da im je potrebno mnogo vremena i proizvoda za kosu ili pomoć frizera da bi je napravile. One su isto tako komplikovane i u drugim životnim aspektima. Ovaj tip frizure ukazuje na samokritične, anksiozne osobe koje brinu o detaljima i željne su pažnje.

* Laka za održavanje

Ako je vaša idealna frizura ona koja zahteva samo pranje i sušenje kose, bez ikakvih "vratolomija", cenite logiku i racionalnost, ali ste i nestrpljivi i teško se borite sa frustracijama. Ovakvu frizuru biraju žene zdravog razuma koje ne pridaju mnogo značaja emocijama, direktne su, a često i takmičarski nastrojene. Duža kosa laka za održavanje ukazuje na ženu koja je u dosluhu sa svojim osećanjima, kreativnija je i romantičnija od one sa kratkom kosom.

MITOVI I ISTINE

Preterano češljanje može oštetiti zdravu kosu i provocirati da pre opadne. Zato se češljajte samo onoliko koliko je potrebno da napravite frizuru.

Kosa opada zbog stresa

- Folikuli kose prolaze kroz uobičajene periode odmaranja. Iznenadni stres utiče da uđu u ovu fazu prerano, pa kosa može da opada tri meseca nakon napete situacije.

Šišanje dece na "nulu" sprečava kasnije ćelavost

- Muška ćelavost je nasledna i nikakvi trikovi ne pomažu. Ako otac i deda sa majčine strane imaju tu genetsku sklonost, dete će je naslediti.

Kosa brže raste leti

- Kad je hladno, krv se usmerava u unutrašnje organe kako bi se održala temperatura tela, što smanjuje protok krvi ka glavi. Leti jača cirkulacija poboljšava aktivnost folikula i ubrzava rast kose za 10 do 15 odsto u odnosu na zimu.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još