NEOČEKIVAN OKIDAČ: Zašto tokom leta češće osećamo glavobolju?

Jednim od glavnih okidača glavobolje smatra se nedostatak tečnosti, a kako nam leti, zbog visokih temperatura i pojačanog znojenja, redovno treba više tečnosti nego zimi, pravilna hidratacija mogla bi biti rešenje i za vas.

Za one koji misle da bi zimi manjak svežeg vazduha mogao biti razlog glavobolja, stručnjaci su ipak stavili veći naglasak na dehidrataciju.

Ali, nije samo nedostatak tečnosti krivac za čestu glavobolju. Tu su i drugi faktori, pa ako se prepoznate u nekom od njih, onda znajte da za vas sigurno postoji bolji lek protiv glavobolje od tableta i odmora.

Primera radi, ako preskačete obroke, doručak pogotovo, ako previše gledate u ekran, ako ste često pod stresom i ne spavate dovoljno... Sve su to jasni znakovi da vaš organizam trpi i da vam to pokazuje upravo glavoboljom.

Stoga, ako ste skloni čestim glavoboljama, promenite svoj jutarnji režim.

Obavezno doručkujte i to obilno, a na posao i svuda sa sobom nosite flašu obične vode. Dobar jutarnji obrok držaće vas duže zasićenima i imaćete više energije da se bolje nosite sa svakodnevnim stresom, te tako sprečite pojavu glavobolje u popodnevnim satima.

I svakako se pobrinite da legnete malo ranije, kako bi vaš organizam i glava mogli kvalitetno da se odmore pa da od jutra možete da funkcionišete kako treba.

Izvor: Index/N1
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još