ŽELJKO MITROVIĆ: Unosim bebu u rijaliti - u čemu je problem?!

Iako zvuči neverovatno, Mitrović kaže da ne gleda rijaliti programe, pa da je i to jedan od razloga što ovog puta pravi nešto što će i sam moći da gleda.

"Zadruga" je najavljena kao najambiciozniji projekat Televizije "Pink". Koliko novca i kreativne energije ste uložili u realizaciju ovog formata?

- Ovo je sigurno najveći i najambiciozniji projekat u mom životu, ali i životu moje televizije. Dobro je da svake godine proizvodimo programe koji su različiti od onih koji su već odavno postali nedovoljno atraktivni. Da je katodna cev bila dovoljno dobra, nikada ne bismo imali LED ekrane, ili da je "nokija" bila potpuno zadovoljavajuća, ne bi danas svetom vladali "Epl" i "android". Naravno da veliki projekti nisu jeftini, sadašnja procena je da će ovaj projekat koštati 11 miliona evra. U taj iznos je uključena izgradnja celog jednog malog grada, koji u svom sastavu ima glavnu "belu kuću", u kojoj žive učesnici, zatim prodavnice, kafiće, radionice, ali i izolacije, rehabilitacije, kao i trgove, platoe, klubove, kazina i hotel. Planine, jezera i vodopadi su samo neke od posebnosti u kojima će se naći 32 učesnika. U investiciju je uračunata i kompletna nova tehnika, ali i svi honorari učesnika, kao i ljudi koji su zaposleni u realizaciji projekta.

Po čemu će se "Zadruga" razlikovati od ostalih rijalitija koje smo imali priliku da gledamo?

- Po sadržaju, produkciji i ambijentu u kojem će se realizovati! Dakle, po svemu što smo do sada gledali. Ali ako bih morao da u jednoj rečenici definišem glavne linije različitosti, onda bih svakako rekao da je ovo prvi rijaliti sa ekranizacijom stvarnog života i demistifikacijom produkcije.

Činjenica da će se pred kamerama rijaliti televizije prvi put pojaviti jedna beba, ali i trudnica, mnoge je asocirala na film "Trumanov šou", ali i neku mračniju anticipaciju budućnosti. Šta možete još da nam otkrijete o tome?

- Godine 1998. nastao je "Trumanov šou", a tačno 12 meseci kasnije Džon Demol je naglavačke izokrenuo celu TV planetu svojim "Velikim bratom". Duboko sam ubeđen da je "Truman" Demolu bio glavna inspiracija, bez obzira na to što je Demol kao referencu pominjao Orvelovu "1984". Duboko verujem da se u pomenutom filmu može naći mnogo više kolora za inspiraciju nego što ih je brzinski spoznao čuveni Demol! Što se tiče bebe, koju lično unosim u ovaj rijaliti, moram da primetim da se bebe rađaju i rastu u realnom svetu, a rijaliti po svojoj suštini nije ništa drugo do ekranizacija stvarnog života, pa tako mogu da učestvuju i žene u drugom stanju, mada mrzim taj termin, jer sam otac četvoro dece i uvek sam kod žene to stanje smatrao prvim, a ne drugim stanjem.

Koliko zaista u toku dana sedite pred TV-om i gledate neki rijaliti?

- Do sada nisam bio gledalac rijaliti programa, možda i zato pokušavam da napravim rijaliti prihvatljiv i za mene kao gledaoca.

Izvor: Alo!
Foto: CMC/Arhiva

Pogledajte još