BORBA TRAJE VIŠE OD TRI GODINE: Sud u Zagrebu doneo rešenje u korist Milana Popovića

Slučaj je doživeo mnoge obrte, a poslednja sudska odluka doneta je u korist Popovića. Naime, Opštinski građanski sud u Zagrebu doneo je rešenje kojim zabranjuje Severininom suprugu Igoru Kojiću da na društvenim mrežama objavljuje fotografije maloletnog Aleksandra.

Kako se navodi u dokumentu rešenje je doneto u najboljem interesu deteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloletnog sina, što mu je sud i odobrio, a čime je doneta i privremena mera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, jer je to protivno interesu deteta. Iako su Severinini advokati istakli da je Kojić u braku sa majkom deteta, to jest da je očuh i izuzetno bliska osoba, te da žive u istoj kući i da Igor ima dobar odnos sa Aleksandrom, sud je presudio u korist oca. Utvrđeno je da objavljivanje fotografija u ovom slučaju nepotrebno i suvišno, kao i kontraproduktivno psihofizičkom razvoju deteta, između ostalog, stoji u rešenju koje je doneto u Zagrebu.

Sud smatra da je dobrobit malog Aleksandra ugrožena, a o čemu su svedočili i veštaci, koji su vrlo jasno i decidirano naveli da što je dete starije to je manje poželjno da njegove fotografije izlaze u javnost.

U toku ovog meseca Milan je protiv Severine podneo i dve tužbe za klevetu. Jedna se odnosi na samu Severinu, a druga na Tomislava Petrovića, menadžera pevačice.

- Pristao bih na rešavanje spora mirnim putem samo ako mi se Severinin menadžer javno izvini za navode - izjavio je Popović tada za hrvatske medije.

Podsećanja radi, u junu ove godine, na sudu je izrečena privremena mera po kojom će Aleksandar u narednom periodu nedelju dana biti kod Severine, a nedelju dana kod Milana. Pojedini mediji su preneli da je pevačica pobesnela zbog ove odluke, a Popović je tada objasnio da ona u svakom trenutku, dok mališan boravi kod njega, može ga pozvati i posetiti ga.

Izvor: Blic
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još