BOGATSVO "PLEJBOJ" IMPERIJE: Ko su naslednici 43 milijarde dolara Hjua Hefnera?


Ko su Hefnerova deca?

Prvi put se oženio 1949. studentkinjom Mili Vilijams, svojom velikom ljubavi iz srednje škole. Tokom desetogodišnjeg braka dobili su dvoje dece - čerku Kristi i sina Dejvida. Drugi put venčao se "zečicom godine" Kimberli Konrad, sa kojom je tokom devetogodišnjeg braka dobio dva sina Kupera i Marstona.
Trećim brakom vlasnik "Plejboj" imperije zapanjio javnost, pošto se 2012. godine venčao sa "zečicom" Kristal Haris. U tom trenutku, on je imao 86 godina, a ona 26. Par nije imao dece.

Kristi  i Dejvid 

Kristi je dugi niz godina radila sa ocem. U kompaniji "Plejboj Enterprajzes", koju je Hju Hefner osnovao, Kristi se zaposlila 1975. godine, a tokom dvehiljaditih bila je i izvršni direktor. Na tu funkciju nakon godina rukovođenja, ostavku je podnela 2008. godine.

Kristi je bila ta koja je donela odluku da "Plejboj" dobije internet izdanje 1994. godine, što je u to vreme bila hrabra poslovna odluka. Kristi se takvih odluka nije plašila, pa je tako proširila poslovanje "Plejboj Enterprajzes" na video-igre, a njenom odlukom "Plejboj" je izašao na tržišta preko Atlantika. Završila je žurnaslistiku, a koliko je bila uspešna u svetu menadženta pokazuje i to što je ugledni magazin "Forbs" pre desetak godina smatrao jednom od 100 najmoćnijih žena.

Dejvid nije uključen u porodičan biznis. Živi u Kaliforniji i ima sopstvenu firmu u oblasti IT-a.

Kuper  i Marston 

Kuper i Marston su odrasli u "Plejboj vili", čuvenoj po ludim seks-žurkama. Marston je zvršio filozofiju, a Kuper film i istoriju.

Najmlađi Hefner očev je naslednik kada je posao u pitanju. Sam Hju nekoliko puta je to potvrdio, a Kuper je i jedini koji je trenutno zaposlen u porodičnoj firmi na poziciji kreativnog direktora.

Kuper je taj čijom se odlukom golotinja vraća u "Plejboj", a to nije jedina promena. U nekoliko intervjua najavio je velike planove za kompaniju, uključujući i "prilagođavanje 'Plejboja' njegovoj generaciji". Da li je vizionar poput oca i da li će uspeti da mazagin koji već nekoliko godina posluje sa gubicima vrati na staze stare slave, ostaje da se vidi.

Kome idu milijarde?

Jednostavno rečeno, svima po malo. Osim supruga koje su razvodima, odnosno predbračnim ugovorima obezbeđene, svako od četvoro dece dobiće svoje deo 43 milijarde teškog kolača. Oni ipak, nisu i jedini naslednici.

Kako pišu mediji, deo novca osnivač dinastije Hefner namenio je Univerzitetu Južna Karolina koji je za života obilato darovao. Hju Hejfner inače je podržavao visoko obrazovanje, pa ova odluke nikoga nije začudila, baš ko ni činjenica da je deo novca namenio humanitarnim organitzacijama čiji je rad podržavao.

Izvor: Blic

Pogledajte još