Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Seminar pod nazivom „Radio uzvraća udarac” upriličen je 22. i 23. septembra u Hotelu „Mir” na Zlatiboru, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija. Uvodno predavanje održala je predsednica RAB Srbija i vlasnica i glavna i odgovorna urednica „Naxi radija” Maja Rakovic.

Svih ovih sedam godina, koliko postoji RAB Srbija, u čijem sastavu je 128 radio-stanica, radimo na popravljanju medijske scene i unapređenju radio-industrije, ali i nas samih, pa su nam programi i reklamne kampanje sve bolji i slušaniji. – rekla je Maja Rakovic.

Maja je prisutnim damama ukazala na moć radijske reklame i radija kao medija, koji im te kako može pomoći u razvoju njihovih kompanija i brendova .

Verujemo da je tako i kod nas, a podatak koji će vama kao vlasnicama kompanija biti značajan jeste da slušaoci, za razliku od gledalaca televizije, ne prebacuju stanicu kada na radiju počne reklama. – naglasila je Rakovic.

Predsednica RAB Srbija osvrnula se na istraživanja slušanosti, kojih u Srbiji gotovo da i nema. Tako je u Americi, kako je rekla, tokom 2017. godine radio najslušanija platforma, a kada je reč o Evropi, radio je najslušaniji medij u svim visokorazvijenim zemljama, uključujući i Veliku Britaniju.

Jedan od najvećih svetskih radijskih stručnjaka, konsultant iz Mađarske, Bola Žolt govorio je na temu „Sedam divnih stvari o radiju”. On je istakao da je radio danas življi nego ikada, da je svuda u svetu, pa i u Srbiji i te kako isplativ za oglašivače, a kroz brojne primere ukazao je zašto je dobro koristiti baš radio kao medij za reklamiranje.

Radio ima živi program i voditelji se uživo obraćaju slušaocima, on stvara slike u njihovim glavama, efikasan je, najbrži medij, a ujedno je i zabavan i moderan. Takođe, slušaoci su veoma lojalni svojim omiljenim radio stanicama. – naglasio je Bola Žolt.

Inspirativne teme i brojni primeri iz prakse, pomogli su učesnicama seminara “Radio uzvraća udarac” da stvore jasniju sliku o načinu funkcionisanja radijske industrije, a ujedno ih i ohrabrili da naprave nove poslovne iskorake.

Seminar u organizaciji RAB Srbija održan je u Hotelu „Mir” na Zlatiboru i deo je projekta koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Pogledajte još