ALKOHOLNI PREOKRET U SRBIJI: Devojke se ne trezne subotom, nikad nije bilo ovoliko pijanog ženskog sveta

Građani Srbija se godinama unazad nalaze na vrhu liste kada je konzumacija alkohola u pitanju, sa jezivom statistikom: prvi smo na Balkanu, mladi ovaj svet otkrivaju već sa 13 godina, čari prvog pijanstva sa 15 godina, a do 30. godine života svaki deseti stanovnik može da se pohvali da se lečio od alkohola. Sada ovim podacima možemo dodati još jedan, a to je da devojke prednjače u pozivanju Hitne pomoći koja će ih odvesti na VMA na toksikologiju!

Naime, od 130 poziva koja je ova služba u Beogradu primila u toku noći, 30 se tiče intervencija sa javnog mesta. Među njima je bilo tri saobraćajne nesreća u kojima je jedna devojka ostala teže povređena, kada je na nju naletelo vozilo na Vidikovcu.

- Ostatak poziva je u skladu sa subotom. Pokupili smo sve pijance u gradu, koji su ležali po ulicama i izlazili iz kafića mrtvi pijani.

- Što je najgore, ti alkoholisani nisu čak ni muškarci, nego mlade devojke koje su ubijene od alkohola, ne znaju za sebe, valjaju se po ulicama... Krajnje onako nešto što nije lepo za videti. Doterane mlade devojke koje su u alkoholnoj komi, odvezene na VMA na toksikologiju gde im daju infuziju i ispiraju želudac, a one to prihvate kao dobar provod - objasnio je dežurni lekar Hitne pomoći koji apeluje da takvo ponašanje nikome nije potrebno.

NEKAD SMO ZNALI DA KORISTIMO ALKOHOL, SAD IMITIRAMO ŠVEĐANE

Iz Hitne pomoći savetuju da alkohol treba i može da se kontroliše, što i rade pripadnici policije.

- Muškarci sad ne piju, ali to ne znači da devojke treba da uzmu primat u alkoholizmu. Mi smo nekad ranije kao nacija znali da koristimo taj alkohol, sada imitiramo valjda Šveđane, Norvežane... Valjda se menja situacija, pa jedino ako se obeznanite od alkohola možete da kažete da ste se dobro proveli. To je u zadnje vreme postala neka moda, ne znam kome je to potrebno - kažu iz Hitne pomoći.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još