Treći dan internacionalnog Etnology Festa u Muzeju nauke i tehnike priredio posetiocima pravu etno egzotiku!

Trećeg dana Etnology Festa iz Rusije nam je predstavljena jedna od najsevernijih njenih oblasti - Republika Saha ili Jakutija. Zemlja gde su zime najhladnije, ali ljudi veoma topli.

Oni godinama ljubomorno neguju svoju tradiciju, a sinoć su beogradskoj publici kroz 'Ethno Couture' modnu reviju i obrede prikazali deo njihove kulture i tradicije.

Umetnički direktor projekta 'Ethno Couture' Jakutija, Vasilina Son Gi, obratila se publici i izrazila veliko zadovoljstvo i radost zbog učešća na prvom internacionalnom Etnology Festu.

U drugom delu večeri nakon koktela, posetioci su mogli da uživaju u reviji modela najpoznatijih srpskih kreatora i džempera "Sirogojno", u viziji modnog filozofa Filipa Maksimovića.

Etnology Sirogojno revijom je predstavljen savršen spoj Sirogojno tradicije i 10 modernih srpskih dizajnera koji su za ovaj originalni trend dali haljine - Igor Todorović, Suzana Perić, Saša Milojković, Marija Mačić, Dragana Ognjenović, Iva Stefanović, Ines Janković, Milena i Filip i “Magnet Boho”, kao i dve vizuelne umetnice Jelena Blečic i Milena ZeVu.

Ručno pletena odeća "Sirogojno Style" postala je prepoznatljiva po motivima inspirisanim narodnim stvaralaštvom i zlatiborskim pejzažima. U skladu sa željama domaćih i inostranih kupaca danas se i dalje izrađuju neki od prepoznatljivih modela kreatorke Dobrile Vasiljević Smiljanić. Pored toga, firma sarađuje sa mladim dizajnerima koji "Sirogojno" proizvodima daju svoj lični pečat, kombinujući tradiciju sa savremenim modnim trendovima.

Sezonu 2017/18 obeležiće ekskluzivni modeli nastali kao plod saradnje Sirogojna i modnog kreatora Džordža Stajlera. Neki od njih publika Etnology Festa je imala prilike i da vidi u reviji održanoj trećeg dana Etnology Festa.

Autor: Nadlanu
Foto: Promo

Pogledajte još