VEČE SEVDALINKI NA KOLARCU! Merima Njegomir: Dođite da pevamo zajedno!

Publika će već tradicionalno uživati u ovoj emotivnoj večeri, i to ne samo u Beogradu, nego i u Zagrebu i Sarajevu. Eminentni pevači sevdaha Merima Njegomir, Enes Begović, Alma Subašić, Esad Kovačević, Svjetlana Vidović, Zanin Berbić, Elma Hadžić će svu lepotu bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pesama preneti publici uz pratnju vrhunskog orkestra maestra Dinka Mujanovića.

- Radujem se što će veče sevdaha i ove godine održati u Beogradu i u regionu, i obradovati veliki broj ljubitelja sevdaha. Koncerti na kojima se izvodi i peva sevdah su drugačiji od svih ostalih koncerata. Naime, publika je posebna a željna prelepih pesama koje su svojim kvalitetom opstale vekovima a uvek su aktuelne i mlade jer uglavnom pevaju o najlepšim osećanjima koje nosimo u sebi o ljubavi o čežnji o lepoti. Posetioci koncerta pevaju od početka do kraja koncerta gotovo svaku pesmu, ali tiho, ispod glasa i uživaju zajedno sa izvođačima. Posebno mi je drago što ću za svoj rođendan koji je istog datuma 9. novembra, nastupiti na tom veličanstvenom koncertu gde nastupaju najbolji izvođači sevdalinke uz izuzetan orkestar Dinka Mujanovića a u organizaciji gospodina Tomislava Kašljevića. Dođite nam 9. novembra na Kolarac da pevamo zajedno - poručuje Merima Njegomir.

- Te večeri bude puno dobrih emocija, kako kod učesnika tako i kod publike. U tom trenutku svi dišemo kao jedno, a orkestar Dinka Mujanovića je sjajan. Sve što je tradicija našeg naroda ne sme se zaboraviti. Mora se čuvati i prenositi na buduće generacije. Sevdalinka je dokazala svojim postojanjem i vremenom da je to nešto kvalitetno i vredno, a vreme je najbolji sudija. Zadatak svih nas umetnika jeste da sačuvamo tradicionalnu muziku i sve ono što je izvorno – dodaje Merima.

Dođite da uživate i pevate pesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: "Mito bekrijo", "Zajdi Zajdi", "Tebi majko misli lete", "Put putuje Latif aga", "Čudna jada od Mostara grada", "Lijepi li su mostarski dućani", "Moj dilbere", "Snijeg pade na behar na voće", "Kad ja pođoh na Bembašu" i mnoge druge, te možete očekivati koncertnu večer za dušu i pamćenje.

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.