Drugo veče Fashion Selectiona: Od dečje do visoke mode

Anabela sa ćerkom na reviji DexyCo Kids

Sve je počelo u kasnim popodnevnim satima predstavljanjem dečije kolekcije Dexy Co Kids maloprodajnog lanaca kompanije Dexy Co - lidera u uvozu i distribuciji igračaka.Predstavljeni su brendovi Blukids, Idexe, Cool Club i Ninia dizajnerke Sanje Konjović. Svi ovi brendovi imaju i kolekcije sa licencama najpoznatijih dečijih junaka. Na veseloj modnoj reviji DexyCo Kids sa svojim naslednicima prošetali su voditeljka Marija Veljković Milovanović, pevačica Ana Štajdohar, odbojkašica Ivana Nikolić, balestki igrači Katarina i Milan Gromilić i pevačica Anabela Atijas.

Marija Veljković sa decom na reviji DexyCo

U terminu večernjih revija prikazane su nove kolekcije modnih dizajnera Beke Zečević, Marine Aleksić - Opančareve kći, kao i radovi učesnika konkursa za dizajnere Fashion Selectiona - Jelene Dimitrijević, Slobodana Mitrovića, Ada Drndića i Kristine Bartuš.

Prof. dr Beka Zečević u novoj kolekciji BIG HUG - Principessa podseća nas na ženstvenost i uzvišenu eleganciju svojim modelima. Kolekcija se sastoji od haljina od pliša, šljokica i čipke sa srcima od ruža što je već neizostavni simbol autorke Beke Zečević. Svi modeli su handmade i unikatni koji se mogu nositi tokom celog dana kao i u svečanim prilikama. Autorka voli da kaže da su to pametne haljine koje ne sputavaju, a energetski pomažu svojim koloritom da se izdrži brz tempo svakodnevnog života emancipovane žene. Kolekcija Principessa je namenjena princezama modernog doba, koje svojom suštinom i elokventnošću pomeraju granice.

Ivana Nikolić sa decom na reviji DexyCo Kids

Opančareva kći je modna priča nastala u porodičnoj radionici za izradu narodnih nošnji i opanaka. Prirodni materijali, različite tehnike ručnog rada i iskustvo, koje se prenosilo generacijama, su glavni aduti dizajnerskih komada Marine Aleksić. Oslanjajući se na dugogodišnju tradiciju i stare zanate, koji su zastupljeni u proizvodnji narodnih nošnji i opanaka, kreatorka je na šarmantan način predstavila jedan sasvim nov način odevanja. Zastupljeni su najfiniji materijali poput vune, pamuka i lana.

Ana Štajdohar sa ćerkom na reviji DexyCo Kids

Jelena Dimitrijević prikazala je kolekciju haljina posvećenih devojkama koje žele da budu drugačije na dan svog venčanja, Slobodan Mitrović predstavio je kolekciju koja je spoj tradicionalnog načina izrade tkanine primenjene na modelima savremenog kroja, Ado Drndić prikazao je kolekciju "Imperijal", avangardne elegancije, upotpunjenu modnim dodacima poput bisera, kristala i veza, dok je Kristina Bartuš u kolekciji "Golden Touch" bila inspirisana Art Deco stilom, uz elemente panka.

U okviru filmskog programa Mega Cinema, prikazan je film "Muzej nevinosti", koji je baziran na romanu Orhana Pamuka, dobitnika Nobelove nagrade za književnost. Radnja se odvija u Istanbulu od 1975. do 1984. godine, i prati priču čoveka koji skuplja različite objekte, koji ga podsećaju na period koji je proveo sa ženom, koja je bila ljubav njegovog života. Scenario - Grant Gee i Orhan Pamuk, režija - Grant Gee, uloge - Pandora Colin, Mehmet Ergen, Ara Güler.

Foto: Promo

Pogledajte još