IZJAVA MONIKE BELUČI O ZLOSTAVLJANJU U HOLIVUDU: "Muškarci moraju da shvate gde im je mesto"

Italijanska glumica Monika Beluči dala je za portal "Hollywood Reporter" intervju u kom se osvrnula na svoju saradnju s Harvijem Vajnstajnom, kog su strani mediji prozvali holivudski pipač.

- Nisam morala da izlazim na kraj s takvim situacijama jer sam već znala kako da ih izbegnem. Naime, ako ste lepa žena i u poslu ste u kom je vaš izgled deo svega, naravno da znate kako da se postavite - prenosi "Elle" Monikinu izjavu.

Lepa glumica istakla je da je već razmišljala o ovoj temi i razgovarala sa stručnjacima.

- Jednom sam razgovarala s poznatim psihologim i on mi je rekao da moćni muškarci ponekad kao da imaju dve ličnosti u sebi. Jedan deo je apsolutno normalan, čak i briljantan. Drugi deo je nenormalan, skoro pa zver. Tako da kad upoznate takve ljude, morate se truditi da imate posla samo s njihovim normalnim delom ličnosti. Mislim da moćni ljudi ponekad misle da je sve moguće i da za njih ne postoje granice u ponašanju.

Na pitanje novinara o aktuelnoj aferi slične vrste s poznatim italijanskim režiserom Đuzepeom Tornatorom, Monika automatski zauzima jasan stav koji nije baš naišao na oduševljenje italijanske javnosti koja je smatrala da je Monica odbranila u startu italijanskog režisera.

- Moramo razlikovati udvaranje od napada. Ne možemo mešati pojmove. I ne smemo optuživati ljude. S Tornatoreom sam bila na turneji pet meseci posle filma "Malena", snimala sam reklame. Prijatelji smo već 20 godina i čujemo se i danas. Zahvaljujući njemu otvorila su mi se mnoga vrata, a on i njegova porodica su mi izuzetno dragi. Iznenađena sam zbog optužbi, mislim na njega i njegovu porodicu.

Izvor: Glossy
Foto: Youtube/printskrin

Pogledajte još