VUČIĆEVA SLIKA VISI U ŠKOLI, A DIREKTOR ŠKOLE OBJAŠNJAVA: Ne vidim tu ništa loše!

Direktor škole Goran Nestorović kaže da je slika istaknuta na njegovu inicijativu zbog posete ministra prosvete Mladena Šarčevića.

- Ne vidim tu ništa loše. Našu školu je juče prvi put posetila visoka državna delegacija i onda smo u okviru dekoracije, a i zbog želje da se prikaže kult državnosti, fotografiju koja se inače nalazi u mojoj kancelariji prebacili u zbornicu - navodi direktor ove srednje škole.

On dodaje i da je cela škola povodom posete delegacije bila dekorisana slikama, kako je naveo, srpskih velikana poput Mihajla Pupina, Nikole Tesle, kao i peharima i medaljama učenika škole i da mu je žao što to mediji nisu primetili.

Na pitanje novinara zar nije dovoljan kult državnosti zastava Srbije, Nestorović navodi da u školi, ali u njegovoj kancelariji postoje brojne zastave, ali smatra da i fotografija predsednika kazuje isto.

- Deca će u narednom periodu, kao deo gradiva učiti o predsedniku Aleksandru Vučiću kao jednom od predsednika Srbije - kaže Nestorović dodajući da je on, dok je predsednik bio Tomislav Nikolić, u svojoj kancelariji imao i njegovu fotografiju uramljenu.

Nestorović dodaje i da se on ne bavi politikom, ali na pitanje novinara da li je član Srpske napredne stranke kaže da jeste, ali ne i aktivan član.

Uprkos činjenici da je u toj prostoriji proveo dvadesetak minuta, ministar Šarčević je naveo da sliku nije ni video.

Izvor: Espreso.rs/Insajder.net
Foto: Printscreen/Youtube

Pogledajte još