Danas počinje upis učenika u srednje škole

Upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu počinje danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Neposredno u školama učenici će moći da se upišu danas i sutra, 14. i 15. jula, dok će preko portala "Moja srednja škola", upis biti omogućen elektronski od danas do 20. jula. Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je danas, 14. jula, dok će dan kasnije, 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika, preneo je Tanjug.

Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu. Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu "Moja srednja škola" mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama objavljeni su na portalu "Moja srednja škola", kao i u osnovnim školama.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još