Vojvođanska banka donirala računare gerontološkom centru Beograd

Ustanovi gerontološki centar Beograd, u kojoj je smešten najveći broj korisnika, danas je uručeno 50 računara, što ujedno predstavlja i završetak ove velike, ovogodišnje donatorske akcije. Korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surudlici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu, Nišu, Knjaževcu, Kikindi, Šapcu i Kragujevcu, računari su već stavljeni na raspolaganje i biće iskorišćeni za potrebe radne terapije, formiranja internet kutaka, kao i potrebe opremanja klubova za penzionere i stara lica.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje u Vojvođanskoj banci, istakla je da ova kompanija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

- Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima - rekla je Džida i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja edukuju na ovom polju.

Direktorka Ustanove Gerontološki centar Beograd , Suzana Mišić, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

- U ustanovi, kao i u Klubu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici i korisnici Gerontološkog kluba raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije ustanove i kluba - objasnila je direktorka ove ustanove.

Pogledajte još