BEZ DLAKE NA JEZIKU: Marija Šerifović o gej premijerki, usvajanju deteta i emotivnoj partnerki

Po čemu ćeš pamtiti 2017? Šta je najbolje što ti je donela...

- Pamtiću je po sopstvenom sazrevanju, zrelim odlukama, rešenosti da sačuvam sebe i svoje živce od svega što nije pravi problem. Bila je ovo veoma važna, u nekim trenucima možda i teška, ali i svakako godina odrastanja.

Kao i svih prethodnih, i ove godine si punila stranice tabloida. Koji naslov u novinama želiš da zaboraviš?

- Nije bilo nijednog koji sam zapamtila, pa stoga nemam šta da zaboravljam.

Šta si zacrtala kao nešto što treba da uradiš u Novoj godini?

- Da ostvarim sve svoje poslovne ambicije, da postanem još mudrija i odlučnija i da još više radim samo ono što mi prija.

Važiš za najbolju pop pevačicu na našim prostorima. Mnogi ne kriju da često plaču uz tvoje pesme i interpretaciju. Čiji glas tebe dovodi do suza? Koga voliš da slušaš?

- Volim da slušam Adila, ali ne plačem, nego uživam uz njegove pesme. Nekada mi prija klasika, a nekada me razgali Šaban.

Nedavno si napunila 33 godine, a nisi zasnovala porodicu. Da li i tebi, kao i mnogima koji su u sličnoj situaciji, roditelji i prijatelji govore da je vreme da se skrasiš?

- Mislim da niko nema petlju da me smara tim pitanjem, ali bi mi možda bilo simpatično da neko ipak krene tim putem, pa da vidim da li će mi prijati. Jer možda sam se već skrasila, a možda se nikada neću skrasiti.

Ne kriješ da želiš da usvojiš dete, ali u našoj zemlji zakon to dozvoljava samo venčanim parovima. Kada dođe trenutak da postaneš majka, kako nameravaš da realizuješ tu zamisao?

- A zašto ne bih rodila dete? Bila bi prava grehota da ovakva persona kao što sam ja nema potomke.

U kampanji „Biće bolje” obratila si se svima koji su nailazili na osude zbog drugačijeg seksualnog opredeljenja. Zašto ti je bilo važno da podržiš tu kampanju?

- I u toj i svakoj sličnoj kampanji smatram da niko nema prava da osuđuje, niti da bilo kome uskrati slobodu da svoj život živi kako želi.

Otkako si javno pričala o svom seksualnom opredeljenju, spajali su te sa raznim ženama sa javne scene. Međutim, nikada do sada nisi javno predstavila svoju partnerku. Kada ćeš?

- Nikada, dok sam pri zdravoj pameti.

Ističeš da ti je vera veoma važna, a sa druge strane niko nije tako ekstreman kada osuđuje homoseksualnost kao Crkva. Na koji način si uspela da pomiriš intimna religijska osećanja sa svojom istinskom prirodom?

- Verujem kako želim, ne povezujem veru u boga sa Crkvom, verujem da me onaj odozgo razume.

Prvi put u istoriji moderne Srbije imamo gej premijerku, koja ni u jednom trenutku nije skrivala svoje seksualno opredeljenje. Kako gledaš na to i misliš li da je to pomak ka nekom slobodnijem drustvu, bez ovoliko mržnje i predrasuda?

- Mislim da je ona izabrana jer je neko merodavan procenio da se razume u to što treba da radi. Što se slobodnijeg društva tiče, mislim da mi još nismo baš blizu.

Izvor: Alo!
Foto: serifovic/Instagram

Pogledajte još