U TRENDU: Koji ruževi i sjajevi za usne će obeležiti 2018. godinu?

Od nežnih puderastih tonova do bogatih zagasitih nijansi, ruž za usne je make-up adut u svakoj ženskoj torbici.

Nova godina unutar beauty sveta unela je nove trendove – nakon bogatih zagasitih tonova i mat efekta koji su na usnama stvarali ruževi za usne, novi trendovi vraćaju nas nežnijim tonovima, prozračnijim i sjajnijim formula i prirodnijem izgledu.

Kao deo najjednostavnijeg i najsvestranijeg beauty izgleda kojeg krasi prirodan izgled i nežni tonovi, trend negovanih usana našu pažnju skrenuće na odlične proizvode za usne koji donose neodoljivi spoj nege i suptilnog premaza nežne roze i prozračne crvene boje.

Neutralni tonovi osim nežnih boja donose i jednostavnost i bezbrižnost u svakodnevni make up look. Nakon nude nijansi inspirisanih omiljenim ružem za usne iz devedesetih koje su se isticale naglašenim smeđim tonovima, nova godine u svet nude ruževa unosi koralnu svežinu. I dok će nežni breskvasti tonovi zameniti braon, trenutne formule i mat efekt svoje mesto će prepustiti ruževima za usne kremaste teksture.

Nakon ruževa za usne u raskošnim, zagasitim crvenim, ružičastim i ljubičastim tonovima, početak godine vraća nas najprozračnijem i najsjajnijem proizvodu za usne - sjaju!

Baš poput balzama za usne u boji, sjaj donosi nežan premaz boje i decentan izgled u njihovom najsjajnijem izdanju.

Iako je crveni ruž davno prerastao sve beauty trendove i postao jednim od najvećih, ako ne i najvećim, klasikom beauty sveta, make up trendovi za 2018. godinu još jednom su ga istakli kao nepogrešivi izbor. U klasičnoj jarkoj nijansi ili s naglašenim narandžastim tonom, crveni ruž još jednom će obeležiti godinu ispred nas.

Mat finiš je u poslednjih nekoliko godina postao novi favorit – efektan izgled najčešće se krio u tečnim formulama koje su usnama donosile izdržljivi pigment.

Ipak, okrenuvši se prirodnijem izgledu beauty svet istovremeno se okrenuo i laganim kremastim formulama. Najsvestranije izdanje kremastog ruža za usne doneće zagasita, ali još uvek nežna i prozračna nijansa roze koja će se istaći kao savršena za sve prilike.

Izvor: Journal.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još