PROSTITUCIJA I DROGA NA NAŠOJ ESTRADI: Šako Polumenta otvoreno o skandalima i kolegama

Pevač Šako Polumenta ostavio je iza sebe loše stvari koje mu je prethodna godina donela, snimke koji su dospeli do javnosti pretvorio je u jedan od trenutno najslušanijih hitova „Nedostaješ“, a on za VIP magazin priča o poslovnim planovima, estradi, drogi i devojkama sa kojima se susreće na nastupima.

Estradu u poslednje vreme potresaju priče o drogi. Koji je tvoj komentar?

- Ne želim da zvučim kao sveti Polumenta, ali veliki sam protivnik drogiranja. Iskreno, na svakom koraku možete da čujete opravdanja da pevači konzumiraju droge kako bi izdržali nastupe. Jedan sam od onih koji najviše nastupa, pa mi nije palo na pamet da se drogiram, ili uzmem bilo šta kako bi izdržao. Nemam dvadeset godina, pa imam energiju zbog koje mogu deset sati da pevam. Droga su mi moje pesme, moja publika. Zbog opravdanja kojim se služe, narod misli da se svi pevači drogiraju, što nije istina. Devedeset posto estrade je konzumiralo drogu, ili ih i dalje konzumira, što je loše, ali daleko je od toga da to svi radimo. Možda se čovek i rodi sa ludačkom energijom, otkud znam. Znam samo da mi droga nikad nije bila potrebna da izdržim ono što zahteva muzička karijera.

U javnost su dospele slike kako tvoj kolega Darko Lazić šmrče beli prah, koje je tvoje mišljenje o tome?

- Čuo sam, i ako je to istina rastužuje me ta situacija. Ni zbog čega drugog koliko zbog deteta. Uvek je pitanje kako sutra deci objasniti tako krupne stvari. Kada odrastu, kada postanu svesni onoga što se o poznatim roditeljima piše. Nije važno da li su u pitanju prevare, razvodi, kokain. Nijedno dete to nije zaslužilo, a čini mi se da niko nema obzira. Ne govorim sada samo o Laziću. Govorim o činjenicama da kao javne ličnosti imamo još veću odgovornost da pazimo šta radimo. Prvenstveno zbog naših najbližih, a onda i zbog publike. Postoje oni koji u nama vide idole. Ako neko želi da se drogira, to radi na svoju štetu, ne na moju. Ali posledice su teške. Tada i ono što možda niste, jeste. Ulazite u vrtlog iz kog se teško izlazi, vezuju vam jednu, po jednu stvar za ime i iz toga se teško izlazi. Verujem da će Darko uspeti da izađe jači iz svega, i to mu od srca kao kolega želim.

Koliko je prostitucija prisutna među pevačicama, glumicama, starletama ?

- Prostitucija postoji oduvek. Kod nas je svakako prisutna, a kada se o tome priča, svi se nešto čude i šokiraju. Svako bira svoj put, svako bira na koji način će doći do novca. Nečiji obraz to može da podnese, u to da ulazim ne mogu. Estrada je izložena tome zbog činjenice da kao društvo gledamo pogrešno na stvari. Pre sam za to da se legalizuje, nego da se ne zna ko se time više bavi. Postoje devojke sa estrade koje su prostitutke, a niko za to ne zna i niko nikad ne bi pomislio da su u tome. Postoje i one koje su okarakterisane kao prostitutke, iako to nisu.

Koliko ti je bilo teško da gledaš svoju porodicu uvučenu u skandal sa maloletnom devojkom, kako si uspeo da prevaziđeš sve što ti je taj period doneo?

- O tom vremenu ne volim da pričam jer ne želim da mu dajem na značenju, pogotovo što mi se dešavaju lepe stvari u privatnom životu i karijeri. Kao otac i suprug uvek sam želeo da zaštitim svoju porodicu. Moja supruga i deca nikada nisu bila, niti će biti medijski eksponirana. Sam mogu da ponesem svašta na leđima, ali kada dođe do medijskog skandala niko ni na trenutak ne pomisli na porodicu tog u kog upere prst. Ostaje pitanje da li su ruke onih koji su me osudili za tu neistinu čiste, a znam da nisu. Moja porodica, i ja nikada nismo bili deo ljudske mrženje i zlobe. Imamo svoj mir, držimo se zajedno i to je najvažnije.

Mina Vrbaški nedavno je napustila „Zadrugu“, da li ste se posle skandala koji ti je napravila čuli?

- One sekunde kada se devojka izvinila javno meni, i mojoj porodici, priznala da nemam veze sa tim što mi je namešteno, ta priča je zatvorena. Ne želim da komentarišem ništa više o tome. Dokazao sam ono što sam od početka te priče tvrdio, to je jedino važno. Moj fokus je sreća i zdravlje onih koje volim, moja karijera, nesrećnim situacijama, ružnim stvarima neću davati ni sekund pažnje.

Vredno radiš na novom albumu, ostaješ li dosledan sebi ili nas očekuje nešto drugačije?

- Spremam pesme, ne izlazim iz studija i na tome se uveliko radi. Ovo je neki novi Šako, novi stepenik u mojoj dvodecenijskoj karijeri. Damir Hadnanović i Dragan Brajović Braja će ostaviti svoj pečat za pesme za koje već smatram da će biti hitovi. Biće tu svega, i jedva čekam da album bude predstavljen publici.

Po čemu se estrada danas, razlikuje od estrade od pre dvadeset godina ?

- Uvek su postajali skandali na estradi, ali su bili mnogo manje ispraćeni. U ime svoje profesije mogu da kažem da nije mogao svako da peva. Morali ste mnogo toga da date da biste se popeli na binu i izašli na televiziju. Danas više ne znamo koliko novopečenih pevačica i pevača postoji. Izgubio se svaki smisao. Na pogrešan i gnusan način se dolazi do medija. Čini mi se da je dovoljno dva puta da ispljujete nekog, izađete u novinama i misle da su time zaslužili da se late mikrofona. Žao mi je kvalitetnih muzičara koji propadaju, u kafićima pevaju za male pare, a golotinja i pesme koje vetar odnese posle dva dana se forsiraju i donose novac nazovi pevačima.

Koliko je teško ostati imun na lepe devojke koje dolaze na tvoje nastupe, da li imaš nepristojne ponude ?

- Nisam mali, predugo sam na bini da bi me ženski rod koji dolazi na moje nastupe pomerao u tom ljubavnom, ili seksualnom smislu. Interakcija sa publikom mora da postoji. Ko dolazi da me sluša najbolje zna kakav odnos imam. Za pevače važi da su zavodnici, a niko ne zna koliko puta se desi da devojke bacaju papiriće sa brojevima dok pevate, pokažu vam na ekranu neku nepristojnu ponudu, jure vas posle nastupa, šalju svakve poruke na društvenim mrežama. Nekad se šokiram kada vidim da je mlado, žensko biće u stanju da napiše stvari za koje bi i muškarcima trebala velika doza hrabrosti, ili gluposti. Moja je nesreća što uvek pokušavam drugarski da izađem u susret onima koji poštuju i cene moj rad. Nisam neprijatan prema devojakama koje mi priđu sa pričom da me obožavaju, a onda sutradan naprave priču da sam ih muvao, da sam pokušavao da ih zavedem. Od toga se ježim. Imponuje kada vas voli ženski rod, kada ste im prijatni. Ali daleko je od prijatnog kada vas izlože lažima.

Poznati folker zarađuje silne pare, a evo kako izgleda njegova kuća
U kakvom si odnosu sa sinovcem Dadom Polumentom ?

- Dado je neko ko je moja krv, moje sve. Kada je poslovni odnos u pitanju drugačije gledamo na stvari i to je normalno. Pisalo se svašta upravo zbog toga, a nikom svom nikada ne bih okrenuo leđa. Niti bi on meni. On nikada i nije išao na štetu drugih, ima toliko čistu dušu da može samo da mu škodi. Kada je bio mlađi pravio je greške, sada više nije mali, na njemu je kako će da gradi svoju karijeru.

Sportisti te jako vole, posle svake medalje im upravo ti pevaš, zbog čega je to tako ?

- Fudbaleri me poštuju dugi niz godina, oni su za mene velika gospoda, uvek mi je milo kada ih vidim na svojim nastupima i uvek se rado odazovem svim njihovim proslavama. Tu su naravno i košarkaši kojima sam na poslednjoj proslavi pevao. Zbog njih sam neplanirano seo u avion, doleteo malo pre ponoći i bio ponosan što takvi momci postoje. Ne bih izostavio ni naše odbojkaše. Srbija zaista prave predstavnike u svetu, i protiv toga ne može niko.

Da li bi ušao u rijaliti?

- Poštovanje za te projekte imam, vidim da su ispraćeni, ali ja nemam ni vreme, ni interesovanje za to. Rijaliti su OK ako neko želi da mu to bude odskočna daska u karijeri, ali retko ko uspe da se sačuva od loših stvari koje se tu dešavaju.

Izvor: Alo.rs
Foto: sakopolumentaofficial/Instagram

Pogledajte još