KOLEGE NEBOJŠE GLOGOVCA U ŠOKU I NEVERICI: Verujemo da će se izvući!

Redakcija Kurira stupila je u kontakt s Glogovcem, ali on nije bio raspoložen za priču.

- Nema potrebe da bilo šta proveravate - rekao je Nebojša i prekinuo vezu.

Čuvena glumica Jelica Sretenović imala je čast da s Glogovcem igra u seriji Gordana Mihića „Vojna akademija“, a njihovo poznanstvo staro je decenijama.

- Ne mogu da komentarišem jer ne znam kakvo mu je trenutno stanje. Ali verujem da će se izvući, on je čovek genije - kaže Jelica.

Slavna glumica Eva Ras upoznala je Nebojšu pre tačno 20 godina, kad su zajedno snimali „Porodično blago“. Eva je teško podnela saznanje da je njen kolega bolestan:

- Strašno. Sada moramo biti svi uz njega. Neće on biti prvi koji se razboleo od teške bolesti i uspeo da se izleči. Verujem da će Glogovac pobediti opaku bolest i da će se vratiti glumi.

Mina Lazarević, čuvena Čupka iz serije „Porodično blago“, u kojoj je igrala Glogovčevu sestru, potresena je vešću da je njen kolega bolestan:

- Nisam čula da je bolestan. Stvarno sam šokirana, mnogo mi je žao. Želim mu svu snagu ovog sveta da ozdravi i da bude bolje. Viđali smo se na nekim događajima i uvek je delovao dobro.

Snežana Saviić, još jedna koleginica s kojom je Glogovac igrao u „Porodičnom blagu“ je Nebojši uputila javnu podršku:

- Sada sam čula da je bolestan. Mnogo mi je žao. Želim mu da bude hrabar i da se izbori s time, od srca mu to želim. Nadam se da će se oporaviti.

Branislav Lečić, glumac, koji je s Glogovcem igrao u više serija i filmova, poručio je kolegi da se drži i da na njega može da računa:

- Iskreno, u šoku sam pošto se to desilo vrlo brzo. Ništa drugo ne mogu da kažem osim da se nadam najboljem, da će lekari uraditi sve što mogu i da će on biti jak. Ja ću učiniti sve što mogu da pomognem prijatelju.

BOGATA KARIJERA - OD „PORODIČNOG BLAGA“ DO „UBICA MOG OCA“

Nebojša Glogovac rođen je 1969. u Trebinju i već dve decenije je jedan od najboljih srpskih glumaca. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a s njim zajedno su studirali i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković. Osim brojnih uloga u pozorištu, Glogovac je ostvario i mnoge role na filmskom platnu, od kojih su najpoznatije u ostvarenjima „Raj“, „Ubistvo s predumišljajem“, „Spasitelj“, „Bure baruta“, „Nebeska udica“, „Munje“, „Kad porastem, biću Kengur“, „Klopka“. Publika ga pamti i po ulogama u TV serijama „Porodično blago“, „Vratiće se rode“, „Moj rođak sa sela“, „Ravna gora“, „Ubice mog oca“, a poslednja snimljena je „Nemanjići - rađanje kraljevine“.

Izvor: Kurir
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još