MAJA VOLK, JELENA KARLEUŠA, MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ...: Protivnici vakcina s krivičnom prijavom

Prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana sa trenutnim prebivalištem na nepoznatoj adresi u Skoplju. Na listi su i poznate estradne i javne ličnosti. Među njima Jelena Karleuša, Maja Volk, Mirjana Bobić Mojsilović, Miroljub Petrović...

Tomislav Stevanović kaže da su prinuđeni na ovaj korak jer jedino tako može da se stane na put onima koji "šire paniku i strah" i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce sporna delatnost tuženih. Tako se među 43 antivakcinera našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoje osnovane sumnje da za pare odlaže vakcinaciju do daljnjeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu".

- Tako je, doktor sada ima privatnu praksu - kaže Tomislav Stevanović.

On ističe veliku podršku niških roditelja u prikupljanju dokaznog materijala i potpisa za krivičnu prijavu.

- Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje - kaže Stevanović, dodajući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza. Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još