KVALITET PRE SVEGA: Pet kozmetičkih preparata na kojima nikada ne smete da štedite

Kvalitetnog pudera! To ne znači da odmah morate izdvojiti više od planirane svote kako bi sebi piuštili neki skup puder, jer njegov izbor zavisi od individualnih potreba, pa mu se cena može kretati od 800 do 3000 i više dinara.

Prvenstveno je bitno da pronađete najidealniju nijansu koja odgovara vašem tipu kože. Računajte na to da puder držite na koži gotovo ceo dan, stoga na njemu nikad ne štedite. Ovde ipak prednost imaju poznatije kozmetičke kuće jer nude veći izbor nijansi i najnovija dostignuća tehnologije (hranjenje kože, anti-ageing, zaštita od UV zračenja...).

Ako imate određenih problema s kožom (osetljiva, akne, pigmentacija...) neka vam izbor kreme bude prioritet. Ni ovde ne treba da kupujete najskuplje, ali svaki tip kože traži posebnu negu. Stoga birajte samo kreme koje su namenjene isključivo vama, a stručnjaci u svakom slučaju preporučuju dermatološke marke koje imaju specifično (gotovo medicinsko) delovanje na ćelije u koži. Naime, dermokozmetika se primenjuje i na osetljivoj, netolerantnoj i koži koja je sklona alergijama, a ne samo na zdravoj te je dobro da se koristiti i kod dermatoloških stanja koja zahtevaju specifične tretmane ili terapiju.

Olovka za oči, baš kao i olovka za usne traje dosta dugo, pa investirajte u provereni kvalitet. Rok trajanja predviđen za maskare ne sme biti duži od 3 meseca, a s obzirom da je nanosite na izuzetno osetljiv deo, vaše oči, nikada ne štedite kada su one u pitanju. Birajte obavezno one dermatološki testirane i hipoalergene!

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još