I TO PRE GODINU DANA: Marijana Mateus krije da je postala baka

Kako prenose ukrajniski i svetski mediji njihova ćerka Dajana se porodila još prošlog aprila, ali su zbog bezbednosti ovu informacije krili od javnosti.

Njihov zet je Damir Akhmetov, sin Rinata Akhmetova, vlasnika fudbalskog kluba Šahtjor čije se bogatstvo procenje na oko 16 milijardi dolara.

Mladi bračni par Dajana i Damir venčali su se prošle godine u Londonu, a kreatorka ni tada, kao ni sada, nije želela da komentaruiše privatni život svoje dece.

- Nikada ne pričam na temu svoje dece. Ona ne žele medijski da se eksponiraju i ja poštujem tu odluku. O svemu što vas zanima u vezi sa mnom, rada sam da govorim, ali o deci zaista ne mogu. Apsolutno ništa što ima veze sa njima ne želim da komentarišem - izjavila je Marijana pre godinu dana za magazin "Hello!".

Podsetimo, Dajana i Damir svadbeno veselje organizovali su u hotelu "Dorčester", a tog 9. aprila 2016. kada se udala Dajana je postala jedna od najbogatijih Srpkinja.

Otac njenog muža, Rinat Leonidovič Akhmetov, jedan je od najbogatijih Ukrajinaca, a imperija koju ima počela je da se stvara nakon pada komunizma u Ukrajini.

Priča o tome kako je uspeo da postane jedan od najimućnijih ljudi na svetu puna je kontroverzi, a od onoga što poseduje ne može da vam se ne zamanta u glavi.

Akhmetov poseduje firmu SCM, jednu od najvećih ukrajinskih finansijskih i industrijskih holding kompanija, osnovanu 2000. godine. Ta kompanija danas ima više od 100 firmi u oblasti energetike, bankarstva, osiguranja, telekomunikacija, medija i nekretnina.

Vrednost ovih kompanija procenjuje se od 12,8 do 22,7 milijardi dolara. "Metinvest", koja posluje u okviru SCM grupe, osnova je njegovog biznisa, a bavi se čelikom i rudnicima i najveće je ukrajinska i jedna od najvećih evropskih firmi koja posluje sa čelikom i ugljem.

Akhmetov je vlasnik i fudbalskog kluba Šahtjor Donjeck. Godine 2009. na njegovu inicijativu izgrađena je "Donbas arena", prva u istočnoj Evropi napravljena po standardima UEFA.

Od 2007. godine Ahmetov je član parlamenta i podržao je proukrajinsku vladu. Rinat Ahmetov diplomirao je ekonomiju na Donjeckom narodnom univerzitetu 2001. godine.

Akhmetov je osnovao više fondacija koje su posvećene pomoći razvoju Ukrajine, a poznat je i po humanitarnim akcijama i donacijama.

Godine 2011. Rinat kupuje penthaus u Londonu u blizini Hajd parka od 2.000 kvadrata, vredan 221 milion dolara. U to vreme to je bila najskuplja nekretnina na svetu. Pisalo se da je potrošio još 120 miliona na uređenje. Kada je ovaj luksuzni stan prodat, Britanci su pisali da je novi vlasnik velelepnog zdanja sin “kopača uglja” iz Ukrajine jer Ahmetov otac to i jeste bio - rudar u rudniku uglja. Majka mu je bila prodavačica. Zgradu obezbeđuju bivši pripadnici SAS jedinica.

Porodica Akhmetov poseduje čitavu avio-flotu. Reč je o nekoliko malih aviona za privatna putovanja i zabavu, a prošle godine Ahmetov je dopunio flotu avionom.

Izvor: Novosti
Foto: marijanamateus/Instagram

Pogledajte još