ŽENE POLUDELE ZA BEJBI BOTOKSOM: Evolucija u svetu estetske hirurgije

Sve više žena, pogotovo onih u srednjim godinama, odlučuju se za ubrzgavanje botoksa. Međutim, važno je da se u tome ne pretera, a da je tako "manje više" dokazuje i novi trend među estetskim tretmanima - "baby botox". Reč je o ubrzgavanju manje doze botoksa nego što je uobičajeno. Mala dola botoksa omogućava slobodnije kretanje mišića lica, te se time postiže prirodniji izgled, a najviše se njime služe oni koji žele punije usne ili da umanje vidljivost bora.

Megan Markl je poslužila kao inspiracija ovom najnovijem trendu koja objašnjava da "ako se opredelite za botoks u manjim dozama, izbeći ćete onaj zategnuti izraz lica koji nas asocira na injekcije i agresivne estetske tretmane".

- Dosta mojih pacijenata traži polovinu doze, jer ne žele da izgledaju zamrznuto, a ujedno žele da se reše bora - otkrila je Melisa Doft, plastični hirurg u Njujorku.

Opredelite se za "baby botoks" i preventivno. Male doze mogu odrediti kako će se mišići na licu kretati, što znači da žene neće izgubiti prirodni izgled i prirodno će se smejati. On se ubrizgava u predelima očiju, usana i na čelu, a veruje se da će ovaj trend tek zaživeti!

Izvor: Prva
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još