BIZARNO: Bacila se kroz prozor bežeći od terorista, a u pitanju bila samo vežba!

Policija je organizovala konferenciju za štampu s obzirom na bes javnosti usled katastrofalne organizacije vežbe. Na konferenciji je saopšteno da je vežba napravljena tako da "testira spremnost univerzitetske zajednice da reaguje".

U neuspešnoj simulaciji policije stradala je 33-godišnja Ester Kidambi, jedna od zaposlenih službenica na fakultetu. Ona je, kako bi pobegla od "terorista" koji su ispaljivali hice upozorenja, u panici skočila kroz prozor trećeg sprata i poginula, preneo je kenijski list "Star".

- Odjednom sam začula pucnje, za koje se kasnije ispostavilo da su ćorci. U tom trenutku sam toliko bila uplašena da sam se samo utopila u gomilu i nastavila da trčim sa gomilom ka izlazu. Međutim, tu nas je dočekao jedan maskirani čovek sa oružjem u rukama, pa sam instinktivno iskočila kroz prozor - rekla je jedna od studentkinja.

Ubrzo je usledio panični stampedo ljudi koji su se u tom momentu našli uz zgradi, a epilog je 30 povređenih osoba, koji su iskakali kroz prozore i krili se u toaletima.

Mnogi su završili sa teškim povredama, poput višestrukih preloma ruku i nogu. Tu spada i jedan od profesora koji je skočio sa četvrtog sprata.

Niko na univerzitetu nije imao pojma da je u pitanju simulacija, a policija je na taj način želela da vidi kako se civili ponašaju u slučaju terorističkog napada. Eksperiment se nažalost završio tragično.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još