STROGI ZAKONI: Srbi kažnjeni na Tajlandu zbog "obnaženih nogu"

Oni su kažnjeni zbog nepristojnih fotografija snimljenih na zidu Hrama smaragdnog Bude u Bangkoku.

Tajlandska turistička policija je dvoje srpskih državljana pronašla juče i suočila ih sa optužbama u svojoj ispostavi na aerodromu Suvarnabumi, rekao je zamenik načelnika TPB Suračate Hakparn, prenopsi list "Bangkok post".

Kako navodi list, na fotografijama je prikazana N.Ć. (31) koja sedi na zidu u okviru Velike palate sa obnaženim nogama, a napravio ih je njen saputnik V.V.(31).

Fotografije su objavljene na društvenim mrežama, a kako prenosi "Bangkok post", izazvale su kritike zbog neprimerenog ponašanja na svetom mestu Pra Ubosot u Vat Pra Si Ratana Satsadaramu.

Prema navodima, devojka je priznala da se nalazi na fotografijama, dok je mladić rekao vlastima da je on profesionalni fotograf, saopštila je policija.

Dvoje srpskih turista su objasnili da nisu znali da bi fotografije mogle da predstavljaju prestup niti da time krše tajlanski zakon, naveo je Suračate.

Inače, nepristojnost u javnosti zabranjena je tajlandskim Krivičnim zakonikom.

Posle ovog incidenta, turistička policija je najavila da će pojačati javne kampanje kako bi podigla svest među posetiocima Tajlanda o tome šta je zabranjeno činiti dok borave u poseti verskim ili istorijskim mestima.

U novembru prošle godine, dva Amerikanca objavila su na stranici na Instagramu o putovanjima fotografije na kojima im se vide zadnjice u čuvenom Hramu zore (Vat Arun) u Bangkoku, nakon čega su uhapšeni na aerodromu i optuženi za nepristojno ponašanje, podseća "Bangkok post".

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još