PINS na Inmusic 2018 – Mančester nije mrtav!

Njihova muzika je energična varijanta post punka i popa i balansira na granici tihosti i buke, ako je tako moguće uopšte reći. Njih je 5 i sve su, doslovno, sve – devojke!

PINS su Faith, Anna, Lois, Sophie i Kyoko. Devojke su se okupile početkom 2011. godine te su brzo nakon toga samostalno objavile prve pesme "Eleventh hour" i "Shoot you" preko vlastite diskografske kuće "Haus of PINS". U maju 2012. godine objavile su prvi video "Eleventh Hour", usledio je EP "Luvu4lyf" objavljen i na vinilu, nakon čega su krenule na prvu britansku turneju. Nakon turneje PINS su potpisale za Bella Uninon koji su objavili njihov prvi album "Girls Like Us" te su 2014. nastupale i na festivalu SXSW i u Njujorku.

Devojke su nakon objave prvog albuma svirale diljem Velike Britanije i Evrope, a nastupale su i kao support bendovima poput Sleater Kinney, Best Coast, Drenge, Wire, Warpaint, Crocodiles, Sleigh Bells i The Growlers. Početkom 2017. samostalno su izdale EP „Bad Thing“ na kome se nalazi i pesma „Aggrophobe“ nastala u suradnji s kultnim Iggyjem Popom koji je takođe prepoznao kvalitet mančesterske petorke.

Foto: Promo

Pogledajte još