EUROBANKA U PROGRAMU PODRŠKE ZA NABAVKU NOVE OPREME: Podrška malim preduzećima i preduzetnicima

- Naš fokus u narednom periodu biće na mikro i malim preduzećima i preduzetnicima sa ciljem da im pomognemo da unaprede i razviju svoj biznis. To je jedan od razloga zbog kojeg smo se priključili Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2018. godini koji omogućava povlačenje bespovratnih sredstava za nabaku nove proizvodne opreme i mašina. Želja nam je da na ovaj način doprinesemo jačanju konkurentnosti srpske privrede i otvaranju novih radnih mesta - izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Sredstva iz ovog Programa mogu se koristiti za nabavku nove proizvodne opreme i mašina, transportno-manipulativnih sredstava uključenih u proces proizvodnje i unutrašnjeg transporta, novih delova i specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara.

Korisnik može ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Minimalni udeo sopstvenih sredstava korisnika iznosi 5% neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. Preostalih 70% vrednosti biće obezbeđeno iz kredita Eurobanke. Rok otplate kredita je do 60 meseci, uz obavezan grejs period od šest meseci.

Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Eurobankom realizuju Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme uz značajna sredstva namenjena realizacji. CIlj je finansiranje nabavke proizvodne opreme, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređivanje njihovog poslovanja i pomoć kreiranju novih radnih mesta.

Foto: Logo/Promo

Pogledajte još