INCIDENT U KLINIČKOM CENTRU: Porodica Sinana Sakića optužila lekare da im pevač umire pred očima!

Dok porodica Sinana Sakića tvrdi da su doktori nesavesnim lečenjem pevača doveli u loše stanje, u KCS tvrde da su se Sakići ponašali bahato i da su kršili brojna pravila bolnice.

Sinan Sakić trenutno se nalazi na internom A odeljenju, gde čeka transplantaciju jetre, a njegovi sinovi su danas došli da ga posete. Međutim, tada je došlo do incidenta kada su Ernest i njegov brat upali unutra i hteli da ga vode iz bolnice na snimanje.

Sakićev drugi sin, Alen, kaže da je sukob zapravo nastao jer su doktori ove bolnice "doveli Sinana u loše stanje".

- Tvrdili su da mogu da urade transplataciju jetre ovde, a to ustvari nisu mogli i on je sada bukvalno na samrti. Kada je Ernest video šta su uradili hteo je da izvede oca iz bolnice i tada je nastao haos jer je osoblje pokušalo da ga zaustavi - tvrdi za "Blic" Alen Sakić.

On napominje da pevač već 18 dana u bolnici čeka da li će mu biti urađena transplatacija jetre.

- Time su ga doveli u toliko loše stanje. Sada je toliko loše i u konfuznom stanju, malopre kada se probudio pitao me je: "Gde se nalazim?" Mi smo hteli da ga vodimo na transplataciju u Italiju ili Tursku, ali nam je doktor rekao da transplatacija može da bude urađena u Kliničkom centru, a onda nam je tek juče rekao da oni to ne mogu da urade - kaže Alen i dodaje da porodica Sakić sada čeka odobrenje bolnice da pevača prebace u privatnu kliniku, a potom u bolnicu u inostranstvu.

Iako su se u pojedinim medijima pojavila informacija da je osoblje bolnice Ernesta vezalo za radijator dok su čekali policiju da dođe, njegov brat kaže da ne zna da li se to dogodilo.

- Moj brat je uhapšen zbog ometanja lica u vršenju dužnosti. Ne mogu da tvrdim da li su ga vezali za radijator, ali kada sam se popeo u bolnicu video sam da na rukama iza leđa ima lisice. Sinan srećom, nije video šta se događalo jer se sve dogodilo u hodniku bolnice - kaže on.

Potrešena supruga Sinana Sakića za “Blic” kaže da je njihovog sina Ernesta policija uhapsila neosnovano i da će njihov advokat zatražiti pravdu pred nadležnim organima i zahtevati da se kazne svi koji su doprineli skandaloznom hapšenju. Ona je dodala da je policajac njenog sina prvo vezao lisicama za radijator, a potom ga priveo.

- Ernest više nije mogao da podnese da gleda bespoćnog oca kako umire pred očima lekara koji neće da mu pomognu. Naši sinovi su želeli da Sinana odvedu na snimanje u privatnu kliniku i da učine sve što treba kako bi mu produžili život - ispričala je Sabina Sakić.

Supruga poznatog pevača kaže da je zgrožena tretmanom koji je njen suprug imao u Kliničkom centru Srbije protekle tri nedelje.

- Njega 18 dana niko nije okupao, za to vreme je atrofirao. Došao je na nogama na drugi sprat bolnice pre 18 dana, a sada ne može da se kreće i ne zna gde je. On ima otvorene rane po telu - kaže u suzama Sinanova supruga.

Kako kaže proteklih dana je fotografisala rane po Sinanovom telu kako bi "svetu pokazala da medicinsko osoblje ne radi svoj posao".

Izvor: Blic.rs

Foto: Facebook/sabina.sakic

Pogledajte još