ŽELITE LEPU KOŽU LICA? Izbegnite pet navika koje je uništavaju

Donosimo vam 5 navika koje loše utiču na vašu kožu:

1. Ne koristite kremu sa zaštitnim faktorom

Svakodnevnim korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom odbranićete kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i odložiti pojavu prvih znakova starenja.

2. Ne brišete redovno ekran telefona

Prirodna ulja iz kože pomažu bakterijama koje se skupljaju na ekranu telefona da se lakše zalepe za lice. Najbolje rešenje je da koristite slušalice ili redovito brišete ekran telefona antibakterijskim vlažnim maramicama.

3. Spavate samo na jednoj strani

Način na koji spavate utiče na pojavu bora – zato se neke bore nazivaju ‘spavalice’. Ako zabijete glavu u jastuk, dobićete ih sigurno. Najbolje je da spavate na leđima. Ako vam spavanje na leđima ne odgovara, pokušajte bar svako veče da promenite stranu tela na kojoj spavate kako biste odložili pojavu bora.

4. Grubim pokretima radite piling lica

Iako je piling jedan od osnovnih koraka na putu lepe kože, pregrubim trljanjem možete izazvati potpuno suprotan efekat i izgrebati kožu lica.

5. Cedite bubuljice

Ipak ovaj posao prepustite vašoj kozmetičarki, koja zna najbolji način da ih sredi, a da vam ne ostane ožiljak. Uostalom, ako se držite navedenih saveta, imaćete znatno manje problema sa bubuljicama.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još