AKCENAT NA OČIMA: 5 saveta za odabir savršene palete senki

Donosimovam pet saveta pomoću kojih ćete lakše izabrati savršenu paletu senki:

1. Mat nijanse

Kada birate paletu od više boja, obratite pažnju i odlučite se za onu kojom dominiraju mat nijanse, pre svega jer su one baza svih dnevnih i večernjih look-ova na vašim očima, a i zato što šljokičave senke uz mat izgledaju dosta efektnije nego kada su samostalne.

2. Izaberite tonove koji odgovaraju vašem tenu i boji očiju

Neće se svaka boja lepo stopiti sa vašim tenom i bojom očiju, zato je važno da isprobate i otkrijete koji vam tonovi pristaju, kako biste izabrali adekvatnu paletu, koja obiluje nijansama koje vam odgovaraju.

3. Odlučite se za boje za koje ste sigurni da ćete ih nositi

Postoje palete koje donose neke upečatljive boje, zbog kojih su i postale popularne u tolikoj meri, međutim, ne dozvolite da vas privuku boje koje nećete nositi, jer su ekscentrične i teško se kombinuju. Ukoliko birate paletu koja će vam biti jedna i nezamenljiva, odlučite se za boje koje možete nositi u svakoj prilici!

4. Testiranje vas može zavarati

Boja senke se ne ponaša isto kada je prstom nanesete na ruku i četkicom na očni kapak, jedina pigmentacija koja bi vas trebalo da zanima je ona na samom očnom kapku. Ukoliko se senke krune, samo prvo našminkajte oči, pa zatim lice, nije to ništa što se ne može lako rešiti.

5. Odlučite se za kvalitet

Jako je važno šta nanosite na svoju kožu, zato nemojte kupovati palete koje imaju mnoštvo nijansi, od kojih većinu nikada nećete iskoristiti. Odlučite se za manje boja, bolji kvalitet i adekvatnu primenu.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još