GDE GREŠITE: Šest loših navika koje uzrokuju učestalo prljanje kose

Problem masne kose može se rešiti, a evo nekih stvari koje radite pogrešno, a na koje jednostavno možete uticati zarad čistije kose:

1. Kosu perete vrućom vodom

Ne kažemo da je treba prati hladnom, ali pretopla voda šteti temenu i žlezdama šalje signal da luče još više masnoće. Kosu je najbolje prati mlakom vodom, dok joj u vrućim letnim danima slobodno možete priuštiti i hladan tuš.

2. Kosu perete svaki dan

Masne kose se nećete rešiti ako je perete svaki dan, zapravo, to će samo dodatno podstaći lučenje masti. Svakodnevno pranje isušuje teme što čini kosu još masnijom.

3. Preterujete s regeneratorom

Regenerator treba koristiti pažljivo i ne treba ga nanositi na teme. Dovoljna je tek mala količina koju ćete umasirati u vrhove i dobro isprati mlakom vodom.

4. Preterujete s proizvodima za stilizovanje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela, pomoći će vam u oblikovanju i učvršćivanju frizure, ali će se zbog hemikalija iz njih kosa mastiti brže.

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju svakodnevno koristite takođe može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovno, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine koji ostaju i u kosi.

6. Stalno dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu, tu biste naviku što pre trebalo da promenite. Ruke su prljave i često znojave i sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi i čini je masnijom.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još