PRETI ZAKERBERGU: Kajli Džener najmlađa milijarderka po Forbsu!

Ono što je manje poznato, a možda je i najvažnije je da je Džener najmlađi član poznatog klana Kardašijan-Džener, a na putu je i da bude najmlađi samoproizvedeni milijarder u istoriji.

Šta pokazuju brojevi - impozantan rezultat - "Kylie Cosmetics" je lansirana pre dve godine, u početku su prodavali kozmetički set od 29 dolara koji se sastoji od odgovarajućih nijansi karmina, a od tada je prodato kozmetike za više od 630 miliona dolara, uključujući 330 miliona dolara u prošloj godini.

Koristeći konzervativinu procenu vrednosti kompanije, "Forbs" je dodao i druge proizvode koji su u ponudi kompanije i koji se isto tako odlično prodaju, kao što su senke za oči i korektori, i tako je dobijena vrednost od 800 miliona dolara. Džener ima sto odsto svega toga.

Na to se dodaju i milioni koje je zaradila od TV programa, u reklamama za proizvode kao što su "Puma" i "PakSan" odeća. I ne samo to, već i 60 miliona dolara u procenjenim dividendama nakon obračunatog i poreza koji je platila, tako da njeno bogatstvo je procenjeno na 900 miliona dolara...

Da bi uvideli gde je njeno bogatstvo u odnosu na ostale iz Kardašijan porodice, uporedićemo sa njenom najpoznatijom sestrom Kim Kardašijan Vest, čije je bogatstvo procenjeno na 350 miliona dolara.

Kako je do svega toga došla?

- Društveni mediji su neverovatna platforma. Imam tako lak pristup svojim obožavaocima, fanovima i svojim kupcima - objasnila je Džener za "Forbes".

Објава коју дели Kylie (@kyliejenner) дана

Njeno skoro milijardu dolara vredno carstvo sastoji se od samo sedam radnika sa punim radnim vremenom i pet zaposlenih sa pola radnog vremena.

Kako funkcioniše?

Proizvodnja i prodaja su podeljene. Prodaja i isporuka se obavljaju preko online prodavnice "Shopifi". Poslove finansija i PR je u rukama njene majke i menadžera Kris Džener. Zbog tako malih troškova prodaje i troškova marketinga, profiti se nadmašuju i odlaze direktno u džep Kajli Džener... Tako da je zapravo, kada se posmatra sa strane, cela poslovna operacija zapravo odvija u vazduhu.

Izvor: Blic.rs
Foto: kyliejenner/Instagram

Pogledajte još