Nadahnuto muziciranje na završnom koncertu majstorske radionice Stefana Milenkovića

Osam mladih violinista u uzrasta od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije; Đulija, Paula, Iris, Domeniko, Lana, Zvonimir, Marija i Teofil, nakon individualnih i grupnih violinskih časova s jednim od najboljih violinista sveta Stefanom Milenkovićem, pripremili su zanimljiv program koji su izveli u prepunoj dvorani letnjikovca Bunić Kaboga. Svaki od polaznika nastupio je samostalno i tako dobio priliku da pokaže šta je naučio tokom radionice, a potom su svi nastupili zajedno izvodeći Koncert za četiri violine G. P. Telemana. U završnoj izvedbi pridružio im se i Milenković koji je time razveselio publiku koja je priželjkivala da čuje i njega.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacione programe za mlade umetnike, Dubrovačke letnje igre ovo leto organizuju ukupno tri majstorske radionice namenjene mladim muzičarima iz hrvatske i međunarodne zajednice.

Vode ih vrhunski muzički umetnici, a uz violinistu Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer, čiji nas završni koncert očekuje 1. avgusta takođe u letnjikovcu Bunić Kaboga kao i pijanistkinja Maria João Pires koja će svoju radionicu voditi od 1. do 7. vgusta. Sve tri majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u saradnji sa sponozorom Caboga Stiftung koja je donator programa kao i s Umetničkom školom Luka Sorkočević gde se održavaju časovi.

Tekst: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još