U PRIPREMI NJEGOVA REVITALIZACIJA: "Karisma" preuzela većinsko vlasništvo i upravljanje dubrovačkim hotelom "Plat"

U potpunosti je završena tranakcija kojom je kompanija Karisma Resorts International postala jedini vlasnik društva KHA četiri d.o.o., većinskog vlasnika Hotela "Plat" u Dubrovniku.

Ovom transakcijom otvoriće se put revitalizaciji Hotela "Plat" i pratećeg turističkog kapaciteta u mestu Plat, za šta su već postojali ambiciozni planovi, koje je izazovan ekonomski i epidemiološki kontekst u poslednjih nekoliko godina odložio.

Potpunim preuzimanjem vlasništva i upravljanja "Karisma" želi da omogući realizaciju ambicioznih planova za Hotel "Plat" i to u smislu najboljih svetskih praksi uklopljenih u lokalnu zajednicu i ekološke standarde.

Reč je o jednom od najlepših delova Dubrovačke županije, udaljenom 15 km od grada Dubrovnika i samo 10 km od Aerodroma Dubrovnik, koji poseduje veliki potencijal za dodatni turistički razvoj, ali i razvoj lokalne zajednice, prvenstveno kroz doprinos budžetu, korišćenje stručne lokalne radne snage, te saradnju sa lokalnim dobavljačima proizvoda i usluga.

- 'Karisma' je kompanija koja ima više od 20 godina iskustva u industriji luksuznog hotelijerstva i ima znanje, želju i resurse da postojećem lokalitetu, ali i celoj turističkoj zajednici donese novu vrednost, a Hotele 'Plat' pretvori u vrhunsku turističku destinaciju u skladu sa najboljim stručnim i ekološkim praksama - rekao je Nemanja Kostić, direktor "Karisma Hotels & Resorts" za Evropu i Bliski istok.

"Karisma" je jedna od vodećih svetskih grupacija u oblasti hotelskog menadžmenta koja poseduje veliko ugostiteljsko znanje u razvoju i upravljanju luksuznim hotelskim objektima, kao i više od 8.000 zaposlenih u čak 25 turističkih rizortova u portfoliju. Pored toga, "Karisma" ima strateško partnerstvo sa kompanijom "Paramount" za hotele "Nickelodeon Hotels & Resorts", u Meksiku i Dominikanskoj Republici. "Nickelodeon Hotels & Resorts" su hoteli namenjeni pre svega porodičnom odmoru i nude jedinstveno iskustvo odmora uz druženje sa omiljenim Nickelodeon likovima. Pored partnerstva sa "Paramountom", "Karisma" strateški sarađuje i sa kompanijom "Margaritaville" za hotele "Margaritaville Island Reserve", "Margaritaville St. Somewhere" i "Margaritaville Beach Resort", koji gostima nude vrhunsko iskustvo odmora sa akcentom na dnevni i noćni zabavni program, uživanje u luksuzno opremljenim apartmanima i na predivnim plažama.

Ova hotelska grupacija ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno fokusiranu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu prvenstveno svedoče zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja, poput prestižne AAA "Five Diamond Award" i "Four Diamond Award".

Takođe, "Karisma" hoteli redovno se nalaze i na najprestižnijim svetskim listama iz oblasti turizma i ugostiteljstva, poput onih koje objavljuju "Conde Nast Traveller", "Trip Advisor" i magazin "Forbes".

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još