#BookTalk2018 - predstavljamo vam panel "10 GODINA OD 2008: Kako je globalna ekonomska kriza uticala na pisce, izdavače i čitaoce"

Regionalna književna konferencija "Book Talk" - 28. septembra ove godine će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Tema ovogodišnje konferencije su "Godine raspleta" - jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote - samim tim i na književnu scenu i izdavaštvo

Predstavljamo vam panel "10 GODINA OD 2008: Kako je globalna ekonomska kriza uticala na pisce, izdavače i čitaoce" koji se održava u Galeriji Matice srpske.

U leto te 2008. godine (gotovo) svi su verovali da će se dani globalnog prosperiteta i napredka nastaviti još godinama ako ne i decenijama. Internet je bio tek u povoju, prvi "pametni telefoni" tek su ušli u upotrebu - knjige, novine i magazini - u svom štampanom obliku - bili su na vrhucu tiraža i uticaja! A onda se u septemrbu te godine sve sunovratilo. Posledice globalne ekonomske krize koja je počela 2008. na tržištima Balkana osećaju se i dalje. Koliko je kriza uticala na promenu navika čitalaca? Kako su se u novom okruženju snašli domaći autori i izdavači.

Učesnici:
Minja Bogavac, Beograd
Dejan Papić, Beograd
Milan Tripković, Novi Sad
Đuro Radosavović, Beograd

Moderator: Aleksandar Đuričić, Beograd

U sklopu programa konferencije "Book Talk 2018" u toku je i tradicionalni propratni program kao što je "Nedelja knjige" u autobusima GSP-a, a održana je i turistička tura o znamenitim novosadskim piscima.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018

Pogledajte još