MAJA NIKOLIĆ: Volim izazove, čine me boljom

Radnim danima emisija "150 minuta" donosi nam važan i koristan, ali ujedno i zabavan sadržaj. Harizmatična voditeljka Maja Nikolić gledaocima već četiri godine otkriva mnogobrojne zanimljive priče i sagovornike:

- Od samog početka naš put i strategija su jasni, sve što čini život svoje mesto treba da nađe u "150 minuta". Nekada su to veoma važne teme od širokog društvenog značaja, a nekada male i manje vidljive, ali svakodnevne i samim tim bitne. Najvažnije u svemu jeste da je to naša publika prepoznala, prihvatila i zavolela - kaže Maja.

Za emisiju se priprema tako što pročita sve što može o sagovorniku i temi, a budući da dugo vodi "žive programe" i da je na televiziji već 22 godine, tremu odavno nema. Kaže da je sada reč o lepom uzbuđenju koje oseća kada uđe u studio, a uvećava se kada rade vanrednu emisiju, kakvu najviše i voli.

Pregledate li emisiju posle emitovanja?

- Ponekad, svakako ne onako često kao ranije kada sam to radila stalno. Premotam neki zanimljiv intervju. Volim da vidim kako je prošlo, da li sam nešto propustila. Verujem da u ovom poslu učimo svakog dana. Greške su važne ukoliko su posledica neinformisanosti, ali dobra priprema to reševa. Lapsuse ne doživljavam kao greške, mi smo program koji se emituje uživo i sve je tu normalno - i osmeh i lapsus.

Postoji li neko koga ste želili da ugostite u emisiji a još vam se nije ukazala prilika?

- Nemam nikog naročitog koga bih pomenula. Poenta je u pravom sagovorniku za konkretnu temu. Povremeno se razočaram kada od sagovornika ne dobijem dovoljno kvalitetan i dobar odgovor, a oduševi me neko ko svojim odgovorima daje suštinu. Tako da bih sebi poželela uvek relevantne sagovornike.

Šta vam je tokom karijere bio najveći izazov?

- Bilo ih je više, ali izazovi su nešto što volim. Čine me boljom. Najveća škola i izazov mi je bio Jutarnji program na RTS-u. Posle rada u toj emisiji ne postoji ništa što bi me uplašilo.

Od koga ste najviše učili?

- Od Tijanića i fantastičnih ljudi koji su pre mene došli na BK - Srđana Đurića, Vlade Milića, Tanje Jordović, Snežane Stojadinović. Imala sam od koga!

Da li su vam potrebne izvanredne organizacione veštine kako biste postigli sve što želite?

- Njih sam razvila do savršenstva i verujte mi da se sve može. Ako želite.

Kako uspevate uvek da budete nasmejani?

- Niko, pa ni ja, nije nasmejan uvek. Sa druge strane, to dugujem gledaocima. Dugujemo im aktuelnost, kompetenciju, informisanost i osmeh.

Izvor: Novosti
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još