DOGODINE U PRIZRENU: Jutjub cenzurisao novi spot "Beogradskog sindikata"

Prestonički reperi "Beogradski sindikat", prepoznatljivi po politički angažovanim tekstovima, objavili su novi singl "Dogodine u Prizrenu", posvećen svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji. BS je pesmu napravio u saradnji sa etno-grupom "Trag", čiji napevi krase refren singla "Dogodine u Prizrenu".

Beskompromisno, kao što svi od njih očekuju, BS pesmom poručuje: "Kosovo je seme iz kojeg sam ja ponikao, izvor i korito iz kog je narod potekao". Među stihovima numere "Dogodine u Prizrenu" našla se i poruka "Tu na mestu starom, gde je Miloš život dao, vođen Lazarevom pravdom, opet vaskrsnuće narod". Na kraju BS poručuje "Učimo decu da znaju pravu istinu i neka pozdrav bude dogodine u Prizrenu".

Spot je premijerno prikazan 6. oktobra u 17 časova na zvaničnom BS "Jutjub" kanalu i za samo 24 časa pregledan je više od 360.000 puta, zahvaljujući čemu je BS u nedelju uveče bio broj jedan u trendingu (lista koja svedoči o trenutnim aktuelnostima na "Jutjubu" kombinujući broj pregleda, rast u broju pregleda, starost spota). Međutim, juče ujutru članovima BS stigla je poruka od "Jutjuba" da je spot "Dogodine u Prizrenu" uznemirujućeg sadržaja, zbog čega "Jutjub" razmatra da ga ukloni.

- Kao posledica toga momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od nedelje uveče bili na poziciji broj 1- kaže Feđa Dimović, jedan od članova BS. - Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva. Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove.

Dimović kaže da je interesantno to što su članovima grupe stigli razni pohvalni komentari za pesmu, da je pogodila suštinu i slično, i pita se kome onda i zašto smeta.

- "Jutjub" nam nije skinuo pesmu, ali jeste ograničio gledanje spota - objašnjava Feđa. - Pod oznakom da je sadržaj neprikladan za one ispod 18 godina, onaj ko želi da vidi "Dogodine u Prizrenu" mora prethodno da potvrdi mejlom da je punoletan. Ne znam kome smeta naš spot, možda je neko ljubomoran, a možda su nam na "Jutjub" kanal upali albanski hakeri. Dosad su nam albanski hakeri tri puta upadali na sajt.

Mada je stav članova BS da ne daju izjave u vezi sa novom pesmom, jer su u njoj rekli sve što su imali, Dimović naglašava da je presrećan zbog pesme "Dogodine u Prizrenu", posvećene svim našim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji. Na nama je, veli, da ih nikad ne zaboravimo i ne osramotimo, a Bog će dati da nam se ne ponove:

- Ova pesma je narodu posle mnogo vremena vratila dugo gaženi nacionalni ponos. Dosta je bilo podela na levicu i desnicu, četnike i partizane, Zvezdu i Partizan, prvu, drugu, treću i petnaestu Srbiju.

Izvor: Novosti online
Foto: Београдски синдикат/YouTube-PrintScreen

Pogledajte još