Najveća domaća investicija u Srbiji i 100 novih radnih mesta: Otvorena fabrika dečije hrane u Dobanovcima

U Dobanovcima je danas svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory. Nova, savremena fabrika sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja „greenfield“ investiciju u iznosu od 34 miliona evra, što ovu fabriku dečije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji ove godine i najvećom domaćom investicijom. U prvoj fazi, Baby Food Factoryuposlila je preko 100 visoko-kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, dok će u zenitu proizvodnje, do 2020. godine, taj broj biti veći od 300.

Fabrika je svečano otvorena u prisustvu predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, vlasnika fabrike, rukovodstva, zaposlenih i brojnih partnera koji su doprineli uspehu projekta.

Nova fabrika je opremljena najsavremenijom visoko efikasnom, procesnom i tehnološkom opremom, koja garantuje proizvodnju u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti dečije hrane. Dnevni kapacitet će podrazumevati 50 tona ukusne i zdrave dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu Ruske Federacije.

- Izuzetna posvećenost tima koji stoji iza projekta Baby Food Factory, prepoznavanje potreba, kako domaćeg, tako i regionalnog tržišta, doprineli su činjenici da danas u Srbiji imamo jednu modernu fabriku, koja tehnološkom opremljenošću zadovoljava svetske standarde. Zadovoljstvo mi je što ovaj projekat otvara radna mesta i doprinosi ekonomskim aktivnostima u Srbiji, i uveren sam da će Baby Food Factory u godinama koje su pred nama biti pouzdan partner zajednice u kojoj posluje i pre svega naših potrošača, čije su potrebe utkane u svaki deo naše proizvodnje – rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da se projekti kakav je Baby Food Factory ne viđaju svakog dana u Srbiji.

- Ovo je dokaz da u Srbiji postoje poslovni ljudi koji prepoznaju prilike i potrebe, kako domaćeg, tako i inostranog tržišta. Ova investicija je važna i za rast i razvoj privrede. Srbija je dobila fabriku izgrađenu i opremljenu po standardima višim i od najviših u proizvodnji dečije hrane. Značajna je i zato što donosi nova radna mesta i poslove domaćim dobavljačima – rekao je Čadež.

Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvnom na našem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dečije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim „panelima čistih soba“, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gde je čistoća od presudne važnosti.

U sastavu Baby Food Factory posluju fizičko-hemijska i mikrobiološka laboratorija, a kontrola proizvodog procesa vrši se od ulaznih sirovina, preko procesa prerade, do gotovih proizvoda. Sirovine koje se koriste u proizvodnji odobrene su za proizvodnju dečje hrane po najstrožim evropskim standardima.

Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt. Nutrino proizvodi već se nalaze u većini maloprodajnih objekata u Srbiji, dok će se uskoro naći i na tržištima zemalja regiona.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.