TOPLE NIJANSE ZA HLADNE DANE: Hygge – vodeći trend boje kose koji pristaje svima

Čini nam se da je 2017. unela neočekivane promene kada su u pitanju boje i stilovi kose. Danski izraz hygge (hu-ga) je ostavio trag u svim trendovima, pa ni hair-stilisti nisu ostali imuni na njega. Hygge bi se najbolje mogao prevesti kao "opušten" ili udoban, a ovako se odrazio kada je po sredi trend boje kose.

Od velikih kontrasta pramenova i platinasto plave, boje su postale prirodnije i toplije. Dominiraju bakarne, braon, crvenkasto-naranžaste i toplo plave nijanse. Da bi dočarala novi trend, hair-stilistkinja Riavna Kapri je rekla:

- Što manje hladne, što više tople.

U praksi je ovo dovelo do toga da sve dame sa farbanom ili senčenom kosom vizuelno dobiju za ton tamniju kosu. I najekstremnija varijanta ovog trenda izgleda prirodno i podrazumeva da se boje lagano prelivaju jedna u drugu, tako da se ne zna gde je boja/četka "ušla" u kosu. Ovaj trend se odnosi samo na kolorit, ali ne i na tehniku bojenja kose.

Crvenkasta braon nijansa

Braon kosa koja je osenčena zemljanim crvenim tonovima je savršena za dame sa tamnom kosom koje žele promene, a nesigurne su, kao i za one koje su imale hladne pramenove ili ombre na tamnoj kosi.

Karamel nijanse

Sa ovom nijansom neće pogrešiti ni plavuše, ni brinete, ona će u oba slučaja učiniti vašu kosu trendi bilo da su u pitanju klasični pramenovi, baleaž, ombre ili bilo koja druga tehnika senčenja kose.

Toplo plave nijanse

Ove nijanse imaju nekoliko svojih varijanti koje su određene prethodnom bojom kose i načinom njenog farbanja. Platinasto plava, prelazi u toplo plavu, a takozvani sun-kissed trend je „pase“ ukoliko u svetle tonove ne dodate malo naranžasto-crvenkaste nijanse. Plavuše mogu svoju boju učiniti više trendi ukoliko na koren dodaju nekoliko nijansi tamniju boju- svetlo smeđu ili boju peska. Ovaj trend će plavušama znatno olakšati održavanje kose – odložiće potrebu za farbanjem izrastka.

Bloranž

Bloranž podrazumeva kajsijaste nijanse plave koje mogu biti više kajsijaste ili više plave. Neutralnija varijanta ove boje jeste ukoliko je ona prisutna samo u pramenovima.

Prirodno crvene nijanse

Crvenkaste nijanse su prvo probale najsmelije dame. Ovom bojom lako možete da postignete živahnost, senzualnost, ali sve to u prirodnim okvirima uz to i sjaj koji sa sobom nose crvenkasto obojene kose.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još