Dvojezično izdanje "Hello! Travel: Zagreb" promovisano u rezidenciji ambasadora Hrvatske

Dvojezično izdanje magazina "Hello! Travel: Zagreb" promovisano je u rezidenciji ambasadore Hrvatske.

Lepo je biti u Beogradu i predstaviti dobre rezultate Zagreba, na čijem sam čelu već 19 godina“, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obraćajući se prisutnima i navodeći da je hrvatska prestonica proglašena za najbolju turističku destinaciju u kontinentalnom delu jugozapadne Evrope.

Postigli smo to zahvaljujući multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, jer da toga nema u Zagrebu ne bismo te lovorike nikad pobrali“, rekao je Bandić i pozvao sve prisutne da „zajedno popiju po jedno piće za dobrobit svih ljudi koji se moraju okrenuti budućnosti“. Promocija specijalizovanog izdanja časopisa „Hello! Travel: Zagreb", u izdanju kompanije Color Media Communications, održana je povodom prezentacije Zagreba na Međunaropdnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu i na kojem Zagreb ima svoj štand.

"Nemojte u Beogradu i Srbiji po pojedinačnom incidentu koji se ponekad dogodi suditi o vrednim i dobrim hrvatskim građanima i ljudima. Mi na ovim prostorima treba da živimo zajedno i moramo biti okrenuti budućnosti", zaključio je Bandić.

Ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Bakota rekao je da je edicija "Hello! Travel: Zagreb" izvanredan i kvalitetan časopis o tom gradu, koji se ubrzano razvija poslednjih godina i koji je, kaže, izrastao u respektabilnu evropsku metropolu.

"Zagreb je grad koji se po pitanju kulture, turizma, gospodarstva, infrastrukture razvija u najboljem mogućem smjeru, o čemu govori i sve veći broj turista", rekao je Bakota.

Dodao je da je ponosan na to što Zagreb danas nudi i pozvao goste iz Beograda da posete glavni grad Hrvatske u koji su dobrodošli.

"Beograd i Zagreb imaju mogućnost da budu temelj i oslonac razvoja ukupne saradnje između Hrvatske i Srbije", rekao je Bakota.

"Hello! Travel: Zagreb" je deveto izdanje iz travel edicije, posle Budve, Skijališta Srbije, Crne Gore, Novog Sada, Vojvodine, Zlatibora, Jahorine i Srbije, kaže predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban.

"Što se više družimo i komuniciramo, to će više padati u senku razni incidenti i situacije koje se dešavaju. Obični građani odlaze u Hrvatsku na more, Zagrepčani dolaze u Beograd, u Novi Sad... Komunikacija i druženje je osnova normalnih odnosa, a "Hello! Travel: Zagreb" je samo jedna kockica u tom mozaiku", rekao je Čoban.

Magazin "Hello! Travel: Zagreb" na 204 strane donosi tekstove o istoriji Hrvatske, gradskim atrakcijama, restoranima, hotelima, muzejima, vinarijama, noćnom životu, umetnosti i događajima u Zagrebu, a za časopis su o svom doživljaju tog grada govorili i hrvatski glumci, sportisti, novinari i javne ličnosti.

 

Pogledajte još