HAIR TREND: Pet hit tehnika farbanja vlasi za plavokose dame

Plava boja kose i ove godine omiljeni je hair trend među smelijim damama. Kako plava boja ne bi postala monotona, sve je više tehnika u kombinovanju i nijansiranju, a ove godine, postoji niz popularnih trendova, koje će ljubiteljke svetle kose biti u prilici da isprobaju.

1. Senčenje

Reč je o senčenju kose pramenovima svetlije nijanse, i to tako da pramenovi do lica budu svetli, kako bi uokvirili i istakli lice, dok će ostatak kose biti za nijansu tamnije nijanse.

2. Balayage

Balayage je omiljena tehnika senčenja kose, godinama u nazad, pa i ove sezone ostaje na samom vrhu, kada je stilizovanje plave kose u pitanju. Ove godine posebno je popularan sveden kontrast među pramenovima i prirodni, prozračni završeci.

3. Ice nijansa

Ledena boja kose popularna je već neko vreme, a ove sezone obogatiće je popularni ružičasti ili odsjaj u boji lavande. Ovo je idealna frizura za dame bele puti i odvažnog karaktera.

4. Za nijansu tamniji izrastak

Ova popularna frizura apsolutni je favorit mnogim plavušama, jer kosi daje vizuelno veći volumen, a uz opuštene talase može izgledati veoma trendi.

5. Boja meda

Najpopularnija nijansa plave kose ove sezone biće boja meda, koja obiluje toplim, zlatnim tonovima. Ova nijansa veoma je popularna jer pristaje različitim nijansama tena i boje očiju.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.