Izlazak prvog broja magazina "Diplomacy & Commerce Austria" proslavljen u rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Beču!

U rezidenciji ambasadora Ujedinjenog kraljevstva u Beču, juče je održan launch party povodom izlaska prvog broja magazina "Diplomacy & Commerce Austria". Nakon izdanja za Srbiju i za Hrvatsku, ovo je treći po redu časopis iz ove serije koji Color Media Communications izdaje u saradnji sa londonskom magazinom The Economistom.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz diplomatskog, privrednog i kulturnog života austrijske prestonice: Camilla Habsburg Lothringen, pra-pra-pra-pra-praunuka carice Marije Terezije, Walter Hanzmann i Mag. Nicolaus Buhlmann - iz zadužbine "Stift Klosterneuburg", papski nuncij u Beču monsinjore dr George Panamthundil, Sergio Barbanti, ambasador Italije, dr Ivan Sirakov, ambasador Bugasrke, Hermann A. Toledo, ambasador Meksika, Gloria Navarrete Pinto, ambasadorka Čilea, Roland Bimo, ambasador Albanije, dr Usama Al Nashy, ambasador Iraka, Nebojša Rodić, ambasador Srbije, Bruno Faraone Machado Botschafter, ambasador Urugvaja, Miguel Camilo Ruiz Blanco, ambasador Kolumbije i Wolfgang Meixner, počasni konzul Zelenortskih ostrva.

Na prijemu su bili i zamenici ambasadora i ekonomski atašei iz ambasada SAD, Indije, Bosne i Hercegovine, Italije, Švedske, Srbije, Omana, Australije, Hrvatske, Mađarske, Novog Zelanda, Francuske, Kipra, Slovenije, Brazila, Grčke, Irana, Egipta i Turske.

U specijalitetima engleske kuhinje uživali su i predstavnici Privredne komore Austrije: dr Ernst Huber, Martina Denich Kobula, Petra Distl kao i Ron Willis – predsednik "Club for Trade Delegates in Austria" Maximilian Krauss iz kabineta Gradonačelnika Beča.

Prisutnima na partiju se, u ime domaćina, obratila Nerys Jones, zamenica ambasadora Velike Britanije i direktorka za internacionalnu trgovinu. Ona je istakla značaj slobode štampe za Veliku Britaniju i prisutne obavestila da Sian MacLeod koja je do nedavno bila ambsadorka Velike Britanije pri OEBS-u u Beču, ovog leta dolazi na poziciju ambasadorke u Beogradu.

Nakon nje, govorio je Robert Čoban, direktor Color Media Communications i izdavač magazina:

- "To Moscow, to Moscow", klicale su tri sestre iz Čehovljeve drame početkom 20. veka jasno referišući na to da je ovaj grad bio centar globalnih dešavanja i trendova u to doba. "To Paris, to Paris", govorili su brojni pisci i umetnici iz Amerike i celog sveta kada su se posle Prvog svetskog rata sjatili u prestonicu Francuske. "To Vienna, to Vienna", govorimo danas mi duboko uvereni da je Beč ponovo postao kulturni, privredni i diplomatski centar Evrope. „Diplomacy & Commerce Austria“, treći je po redu magazin iz ove edicije koje u saradnji sa londonskim "The Economist"-om izdaje Color Media Communications. Svakog 5. u mesecu, čitaoci ovog magazina imaće priliku da se upoznaju sa najnovijim dešavanjima iz diplomatskih i poslovnih krugova Beča kao i sa novostima sa austrijske političke i kulturne scene. Želim da se zahvalim ambasadi Ujedinjenog kraljevstva na gostoprimstvu za večerašnji party, našoj Svetlani na odlično obavljenom poslu kao i svim autorima, sagovornicima i oglašivačima koji su doprineli da naš prvi broj izgleda ovako dobro. Želim vam da se ugodno provedete na partiju i za kraj da kažem citat iz filma "Casablanca": "Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship".

Magazin "Diplomacy & Commerce Austria" izlaziće mesečno na nemačkom jeziku a njegovi čitaoci će vesti svakodnevno moći da čitaju na portalu www.diplomacyandcommerce.at

Pogledajte još