VEČERAS FINALE "BEOVIZIJE": Srbija bira pesmu za "Evrosong"

Srbija će večeras izabrati pobednika "Beovizije 2019", istovremeno u velikom finalu festivala dobićemo i srpskog predstavnika na ovogodišnjem "Evrosongu". Za mesto na evrovizijskoj sceni u Tel Avivu takmiči se 12 izvođača.

Takmičarski deo otvara Saška Janks pitanjem "Da li čuješ moj glas?". Bez mnogo čekanja "Majdan" izlazi na binu i počinje planirano razbuđivanje.

Na kraju prvog šou-programa prolazak u nastavak takmičenja slavili su Aleksandra Sekulić (Tugo), Saška Janks (Da li čuješ moj glas), Nataša i Una (Samo bez straha), Ivan Kurtić (Bela), "Vonder strings" i Ivana Vladović (Moja bol) i Sofija Perić (Aritmija).

Tokom druge polufinalne večeri "Beovizije" kvalifikovali su se "Majdan" (Budim te), Jana (Viktorija), Nevena Božović (Kruna), Ana Popović (Lutaš), Dženan Lončarević (Nema suza) i Lord (Radnički sin).

Svi oni večeras se ne bore samo za pobedu na festivalu "Beovizija 2019", već i za odlazak u Izrael, gde se ove godine održava 64. "Evrosong".

Večerašnji pobednik predstavljaće Srbiju na evrovizijskoj sceni, na najvećem evropskom muzičkom takmičenju koje se 14, 16. i 18. maja održava u Tel Avivu.

Domaćini velikog finala "Beovizije 2019" su dva voditeljka para koja su nas vodila kroz dve polufinalne večeri – Dragana Kosjerina i Ivan Mihailović, Ana Babić i Nebojša Milovanović.

Izvor: Novosti
Foto: Logo/Promo

Pogledajte još