VOLELA BI DA PEVA NA SRPSKOM! Nevena Božović: Moja "Kruna" je za veliku scenu

Srbija je odabrala - na "Evrosong" ide Nevena Božović. Plavokosa pevačica će pokušati, izvodeći autorsku numeru "Kruna", da u prvom polufinalu, 14. maja u Tel Avivu Srbiji obezbedi plasman u finale, četiri dana kasnije. U dramatičnom, nedeljnom finalu "Beovizije" presudilo je to što je stručni žiri bio na Neveninoj strani, pa to što "Kruna" nije osvojila najviše glasova publike nije uticalo na konačan epilog i slavlje plavokose pevačice.

Nevena nije skrivala suze radosnice po proglašenju pobednika, a utisak je da ju je uzbuđenje držalo i nakon što je, uslovno rečeno, prespavala noć, pošto su nove obaveze počele juče da se nižu odmah od jutarnjih časova.

- Fenomenalni su utisci sa finala - iskreno kaže Nevena.

- U šoku sam, nisam se spremala za ovo. Cilj mi je bio samo da mi nastup bude što bolji i da što kvalitetnije otpevam, međutim, desilo se šta se desilo. Kad sam završila svoj nastup, takođe ni o čemu nisam razmišljala. Važno mi je samo bilo da sam zadovoljna.

Već dva puta ste bili deo "Evrosonga"?

- To je sjajan osećaj. Iste su ekipe koje idu, iste delegacije, ljudi se znaju. Oba iskustva su mi bila divna. Radujem se što ću opet sve to da proživim.

Pripreme su već počele, juče ste nekoliko sati proveli u RTS?

- Verovali ili ne, u samo nekoliko dana sve mora da se reši - koja ekipa ide u Izrael, i ostale pojedinosti. Ništa, međutim, ne mogu da vam kažem, detalje tek treba narednih dana da preciziramo.

Da li ćete "Krunu" u Tel Avivu pevati na srpskom?

- Ja bih to, svakako, volela, ali još o tome nismo pričali.

Ovo vam je prva kantautorska pesma. Kako je nastala?

- Za klavirom. S vremenom sam postepeno ubacivala reči. Sve je bilo spontano, uopšte mi "Beovizija" nije bila u glavi. Tek kad se pojavio refren i kad sam videla kako to zvuči, jasno mi je bilo da je pesma zahtevna i da mora da bude predstavljena na nekoj velikoj sceni. Tada je otvoren konkurs za "Beoviziju", najbliži saradnici su me naterali da se prijavim.

Pobedu ste posvetili vereniku, pilotu Nikoli Ivanoviću, za kog se, kako se piše, udajete u aprilu?

- Ne volim da pričam o privatnim stvarima. Pesma je sa posvetom, veoma bitnom, ali ne bih ništa više komentarisala.

Kako su vam se dopale ostale numere na "Beoviziji"?

- Prvo polufinale nisam ispratila jer je upravo tada na Festu prikazivan film "Psi umiru sami", za koji sam otpevala glavnu pesmu. Generalno, sve je na "Beoviziji" bilo šaroliko, što je veoma dobro za festival. Mogu da izdvojim nekoliko nastupa - Saška Janks, Ivana Vladović i "Vonder strings", Jana, Dženan...

Upravo iz Dženanovog tabora, od autora njegove pesme Željka Vasića, stigla vam je čestitka na Instagramu odmah posle finala?

- Svi su mi pružili podršku. Dženan je, kao i mnogi drugi, lepe izjave davao još i pre finala o meni, i to mi mnogo znači, pogotovo baš zbog toga što mi je "Kruna" prva kantautorska pesma.

Presudila je naklonost žirija, podrška publike je bila nešto manja?

- Bila sam, i kad su glasači u pitanju, među prva tri, to mi je veoma bitno.

Čemu se nadate u Izraelu?

- Potrebno je da se jako dobro pripremim i da ponovo dam svoj maksimum. Pre svega - predstavljam zemlju, a ne sebe. Jedino što mogu da obećam je da ću vredno raditi do tada. U komentarima koji stižu iz raznih zemalja vidim da se ljudima pesma sviđa.

Evrovizijsko iskustvo Nevena je počela da stiče još kao trinaestogodišnja devojčica. Na "Dečjoj pesmi Evrovizije" 2007. u holandskom Roterdamu osvojila je treće mesto. Šest godina kasnije, na "Evrosongu" u Malmeu je nastupila pevajući "Ljubav je svuda" u grupi "Moje 3" koju su uz nju činile još dve učesnice takmičenja "Prvi glas Srbije" - Mirna Radulović i Sara Jovanović.

Izvor: Novosti
Foto: nevenabozovicofficial/Instagram

Pogledajte još