Dejan Nestorović: Estetska hirurgija je potreba i trend savremenog muškarca

Borac za ljudska prava, direktor novosadske NVO ,,Sigurna pozicija’’ i dobro poznato TV lice, odlučio je da podeli savete i progovori o svojim iskustvima, kada je u pitanju sve jači trend, da žudeći za što boljim izgledom muškarci posećuju sve više bolnice za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju u Srbiji.

Nestorović, niz godina je radio kao stručni saradnik na fakultetu za sport u Novom Sadu, i usko je specijalizovan na polju oblikovanja tela. Svoja predavanja o kulturi tela, estetici i zdravom životu, kao motivacioni trener, govorio je na motivacionim predavanjima od Novog Sada do Rima, pa sve do Latinske Amerike.

Bio je jedan od najboljih djaka najstarije medicinske škole u Srbiji ,,Sestre Ninković’’ u Kargujevcu, dok je stažiranje obavio upravo u centru za Plastičnu hirurgiju. Nestorović za čitaoce portala Nadlanu, iznosi par vrlo korisnih saveta,za oba pola i sve generacije.

"Estetska hirurgija, više nije samo trend koji nam stiže iz Holivuda, Majamija ili Brazila. Upravo ovo polje u medicini, postaje potreba i deo kulture života, bez obzira na pol, godine, a finansijski je dostupnija gotovo svakom zaposlenom čoveku u Srbiji. Usluge estetske hirurgije u Srbiji su izuzetno povoljnije nego u gotovo svim zemljama Evropske unije. Muškarci nakon tridesete, i u ranim četrdesetim, sve više odlučuju da posete estetskog hirurga.

Najbolja kombinacija je miks sporta, adevkatne istrane sa estetskom hirurgijom. Tamo, gde u teretani ne može da se postigne stoprocentni uspeh, onda nastupa plastični hirurg. Isto, važi i za lice, tamo gde prestaje nega i bore više ne mogu da se neguju, postaju sve vidljivije, nastupa estetski hirurg sa svojim mezo koktelima i hijaluronskim preparatima, recimo.

Najvažnija, stvar je izabrati dobrog stručnjaka na polju estetike. Volim često da kažem, da Bog blagoslovi našeg čuvenog doktora plastičnog hirurga Milomira Gačevića, koji već godinama brine o mom izgledu i kome sam sto posto poklonio svoje poverenje. Starost se ne može izbeći, ali se može znatno usporiti. Kao što je bitno imati edukovanog trenera u sportu, isto je bitno imati pravog profesionalca kada je u pitanju estetka hirurgija.

Poverenje u lekara i mera da isti ne pretera u reoblikovanju odredjenog dela tela su zapravo najvažniji. Zlatna sredina je granica prirodnog izgleda, izmedju onoga što je prvobitno stanje i stanje nakon intervencije.

Muškarci se danas sve više odlučuju na korekciju, kapaka tkz. bleferoplastiku, filovanje bora, ali i abdominoplastiku. Mnogi muškarci žele da postignu što savršeniji izgled stomačnih mišića, upravo zahvaljujući estetskoj hirurgiji. Sve je stvar želja, ukusa i umerenosti.

U Srbiji cveta medikal turizam, i sve više stranaca dolazi da odradi tretmane jer su najpovoljniji u Evropi, a po kvalitetu usluge ne zaosataju za onim u Švajcarskoj ili Nemačkoj. Mnogi stranci upravo dolaze u Srbiju, da postanu što atraktivniji sebi, za svoje bolje polovine i poslovno okruženje. Nekada je postojao samo jedan bog Adonis, a danas su oni svuda oko nas, figurativno rečeno", zaključio je Nestorović

Pogledajte još