IZBEGNITE SCENE: Pet ženskih postupaka okidač su za mušku ljubomoru

Psiholozi tvrde da ljubomora nije samo odraz muške nesigurnosti i da nakon nekih, uobičajenih ženskih postupaka, čak i muškarci koji ni najmanje ne sumnjaju u sebe i uživaju u svom samopouzdanju, osete ljubomoru.

Ukoliko ne želite ljubomorne scene, potrudite se da pred svojim partnerom ne ponavljate ove sitne greškice, koje su okidač za mušku ljubomoru.

1. Flertujete sa drugim muškarcima

Ukoliko vaš partner primeti da flertujete se drugim muškarcima u njegovom prisustvu, neće mu biti drago, a posebno će mu zasmetati ako počnete da ga ubeđujete da to nije bio flert, jer se itekako seća, kako ste sa njim flertovale i odlično zna kako da prepozna kada ste koketne.

2. Padate na humor drugog muškarca

Većina muškaraca dobar smisao za humor smatra svojim najvećim kvalitetom, ali ako primeti da se njegova izabranica smeje tuđim šalama, doživeće to kao da ima konkurenta i neće mu biti svejedno.

3. Dopisujete se sa drugim muškarcima

Ukoliko primeti da se na društvenim mrežama dopisujete sa drugim muškarcima, vaš partner će doslovno izludeti. Njemu to uliva nepoverenje i verovatno će vam skrenuti pažnju da mu vaš virtuelni život nije baš prijatan.

4. Imate najboljeg druga

Ukoliko vaš partner nema najbolju drugaricu, neće mu biti lako da prihvati vaš odnos sa najboljim drugom i koliko god sebe ubeđivao da je to normalno uvek će postojati mali crv sumnje.

5. Provodite slobodan dan bez njega

Umesto da jedva čekate da dan provedete sa njim, vi ste već dogovorili druženje sa kolegama, koje njega ne uključuje. Ukoliko se ovo često događa, vaš partner će početi da sumnja, da li vam je zaista stalo do njega.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još