FANTASTIČAN KOMPLIMENT ZA "CAFE": Lena Kovačević se oglasila nakon pisanja stranih medija da joj je Keti Peri ukrala pesmu

Pevačica Lena Kovačević našla se u centru skandala jer su mediji u Nemačkoj i Austriji optužili Keti Peri da je upravo od Lene ukrala pesmu. Austrijski portal “Kosmo” ističe da je pesma “356” koju izvodi Keti Peri i koju je na Jutjubu preslušalo više od 42 miliona ljudi, kopija Lenine pesme “Kafe”.

- Vest o tome javio mi je moj prijatelj iz Beča, koji radi na tamošnjem radiju. U prvi mah sam se trgla i nije mi bilo prijatno, jer ozbiljna je stvar ukoliko vam neko iz Holivuda ukrade pesmu, zbog autorskih prava i svega ostalog - kaže Lena Kovačević i dodaje:

- Ali nakon što sam pažljivo poslušala pesmu odahnula sam, jer zaista nema ništa slično sa pesmom “Cafe”. Možda malo ritam, ali to je to.

Takođe Lena ne krije da ju je ova vest ujedno i obradovala.

- To je fantastičan kompliment za ovu pesmu i za naše tržište. To znači da ima šanse za “Cafe” u Evropi, upravo jer je pesma jako slušana u Nemačkoj i Austriji i zato se desilo i da tamošnji mediji pišu o Keti Peri. Meni to svakako daje vetar u leđa da nastavim u istom smeru sa novim pesmama - kaže Lena.

Pevačica ističe da je uz oca Dušana Kovačevića imala priliku da vidi kako izgleda krađa autorskih prava i da to nije nimalo prijatna i bezazlena situacija.

- Još kao vrlo mala susrela sam se sa situacijama gde neko ume da ukrade vaš autorski rad. Moj otac je čovek iz filma i od njega sam čula nebrojano puta za ovakve situacije. Znam za gomile tatinih ideja koje su prošle u svetu i zato mi nije bilo svejedno kada sam prvo čula vest o plagiranju - navodi Lena i otkriva da je imala priliku da uživo sluša Keti Peri.

- Imala sam priliku da je vidim i čujem njenu izvedbu pesme “Chained To The Rhythm” na dodeli britanskih muzičkih nagrada 2017. godine. Nisam ljubitelj eksplicitnih tesktova i scena, ali moram da priznam da mi je to njena najlepša pesma. Bilo je uživanje slušati i gledati njen nastup - objašnjava harizmatična pevačica.

Izvor: Blic.rs
Foto: lenakovacevic/Instagram

Pogledajte još