ZA LEPU I ZDRAVU KOŽU: Skin fasting - novi beauty trend

Da li vas ponekad zamori sama pomisao na sve stavke, koje podrazumeva vaša rutina nege lica? Možda je skin fasting rešenje za vas. Radi se o novom trendu, kada je nega kože u pitanju, koji se oslanja na najosnovniju beauty rutinu: lice očišćeno tonikom, hidrirano kremom i nahranjeno maskom jednom sedmično. Sve što podrazumeva više od toga, možete ostaviti po strani, a koža će vam izgledati nikad bolje!

Naša koža ima sposobnost da se sama brine o sebi i da se regeneriše, što je prirodan proces, kome treba dopustiti da se desi, a to ćemo uraditi tako što ćemo, barem kada je nega u pitanju, naneti minimum proizvoda na lice i pustiti da koža sama obavlja prirodne procese. Ako kožu odmorimo od agresivnih proizvoda za negu, povećaćemo efikasnost njene regeneracije i detoksikacije.

Naša koža proizvodi prirodna ulja za hidrataciju, koja mi, preteranim tretmanima lica, isušujemo, zato je ideja skin fastinga da koži damo prostora da se sama neguje, dok ćemo joj mi u tome samo malo pomagati.

Najbolje vreme za početak ovog procesa jeste upravo na prelazu sezone, kada se uslovi na koje naša koža reaguje menjaju. Pokušajte da na dve nedelje svoju rutinu svedete na svega 3 proizvoda i dopustite svojoj koži da sve ostalo odradi sama. Verujemo da će većini ova promena prijati. Ako ipak primenite, da koža oseća potrebu za starom rutinom, vratite joj se, jer sve je ovo u službi lepe kože i blistavog tena.

Još jedna bitna stvar, ako se odlučite za skin fasting je hidratacija tela, pa samim tim i kože, zato ne zaboravite da popijete bar 2 litra vode dnevno.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još