ŽIVOT IDE DALJE: Čemu vas je naučio raskid veze ili braka?

Raskid duge veze, ili braka, jedno je od najtežih iskustava sa kojim se tokom života možemo suočiti. Pa ipak, nakon ovako bolnog iskustva, učimo kako da nastavimo sa životom, prihvatimo i zavolimo sebe i suočimo se sa novim iskustvima, koja nas očekuju.

Ma koliko vam se besmisleno sada čini, raskid je jedno veliko iskustvo iz kog naučimo mnoge lekcije o životu i nama samima.

1. Kako da se nosimo sa gubitkom

Jedna od prvih lekcija, koju svako od nas, nakon raskida savlada, svakako je, kako da se nosimo sa gubitkom. U životu nas čeka mnoštvo velikih i malih gubitaka, nakon kojih jednostavno moramo nastaviti dalje. Da bismo u tome uspeli, prvo moramo da odbolujemo gubitak, sa kojim se suočavamo. Patiti je uredu, jer ono kroz šta prolazite nije ni malo lako.

2. Život se nastavlja dalje

Ima dana kada jednostavno morate preležati i propatiti svoj gubitak, ali pre ili kasnije život se nastavlja. Morate ići na posao, viđati prijatelje i porodicu, raspremati stan, pa zašto onda jednostavno ne biste uživali i u svojim omiljenim navikama. Da, vaš partner možda više nije tu, ali to naravno ne znači da je život stao. Zaslužujete da sebi pružite šansu da živite najbolje što možete.

3. Od prošlosti se ne živi

Ono što je završeno definitivno mora ostati iza vas, ako želite da živite srećan i ispunjen život. Zato je najbitnije da naučite da se ne obazirete na to koliko ste srećni u prošlosti bili i jadikujete nad tim, što je to vreme prošlo. Sada je trenutak da krenete dalje, da uložite u svoju sreću u budućnosti, bez osvrtanja iza sebe.

4. Podsetite sebe koliko vredite

Ponekad je nakon raskida vaše samopouzdanje poljuljano, pa je veoma bitno da se setite svih svojih vrednosti i da shvatite koliko volite sebe. Kada ponovo spoznate ljubav prema sebi, privućićete novu ljubav u vaš život.

5. Za svađu je potrebno dvoje

Najbolje što nakon raskida naučimo je da nismo ničija žrtva. Za svađu i raskid potrebno je dvoje i zaista je veliki korak da sami shvatite svoju ulogu u odluci o raskidu. Bilo vam je potrebno da krenete dalje i sledili ste svoju potrebu, zato, koliko god da je teško, sada nije vreme da odustanete!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još