OPŠTINA SAVSKI VENAC OBELEŽILA 8. MART U KUĆI KRALJA PETRA

U organizaciji opštine Savski venac, obeležen je Međunarodni dan žena u prostorijama Kuće kralja Petra na Senjaku, u prisustvu velikog broja pripadnica lepšeg pola. Dame su bile u prilici da uživaju u prigodnom muzičkom programu koje su nam priredili pijanistkinje Marija Družijanić i Ana Stefanović, koktelu i druženju sa Ljiljanom Habjanović Đurović.

Svečanost je otvorila predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i na početku programa svim damama čestitala Međunarodni dan žena.

- Kao predsednica opštine i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda apelujem na žene da se aktivno uključe u društveni i politički život, u čemu će imati moju apsolutnu podršku, jer jedno na taj način možemo učiniti Srbiju boljim mestom za život – istakla je Irena Vujović.

Ona je zahvalila Ljiljani Habjanović Đurović, što je odvojila svoje vreme da ovaj praznik provede sa ženama sa Savskog venca, i dodala da će svaka dama dobiti na poklon neku od knjiga ove poznate autorke, a koje će im ona tokom druženja potpisivati. Prisutnima se obratila i Ljiljana Habjanović Đurović, podsetivši na sve žene koje su se kroz istoriju borile za svoja prava i time doprinele boljem položaju svih žena danas.

Foto: Kuća kralja Petra I

Pogledajte još